Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Stari ribar, Ližnjan

Za okladu pojeo mesa za šestero. I uspio je!

Turisticka patrola Vecernjaka
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
12.08.2021.
u 09:05

Jedini je to restoran koji radi cijele godine.

Veseli ribar gostionica je u Ližnjanu koja radi više od pola stoljeća. U samom je centru mjesta, ne može je turist promašiti. I domaći jedu ovdje, radi cijelu godinu. Jedini. Kultni Veseli ribar, nekoć, postao je – Stari ribar.

– I dalje je veselo! – govore domaći. Gazdarica je Danijela Božić, a njezini sinovi Luka i Dragi rade marljivo dok majka stoji pred novinarskim mikrofonom.

Nose sinovi riblje plate, svježe dagnje, puno mesa... Jedini je to restoran koji radi cijele godine.

– Bio je Rus, ostavio nam 100 kuna napojnice. A kad smo mu odnijeli još jedno piće na kuću, vadi još 200 kuna. To je moglo trajati u nedogled – govore sinovi o gostima, a majka se sjeti: – Jedan je pojeo dvije mesne plate u okladu! Četiri pljeskavice s kajmakom, četiri ražnjića, četiri kobasice, četiri piletine s pršutom, četiri svinjska lungića sa sirom i ajvarom i četiri porcije pomfrita.

20.07.2021., Liznjan - Turisticka patrola Vecernjeg lista, u Liznjanu. Photo: Sasa Miljevic / PIXSELL
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL, ilustracija

A što je dobio za okladu? – Pivo! Probali smo nas dvojica, Večernjakovi reporteri, pojesti jednu mesnu platu. Nismo uspjeli. Stali smo na pola...

Ostali bez piva. Svaka čast tom Nijemcu, platili bismo mu i mi piće da ga vidimo, pojeo je za četvero, možda i za šestero. Tu se jede dobro. I puno!

Večernjakove zvjezdice

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 45

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 12

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 9

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 14

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 4

UKUPNO: 84

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije