Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prigodno

Xmas cake (božićna torta)

Božićna torta
21.12.2019.
u 16:43

Žumanjke istući pjenasto zajedno sa šećerom, a posebno istući bjelanjke u čvrsti snijeg

SASTOJCI:
BISKVIT
– 6 jaja
– 6 žlica šećera
– 3 žlice kakaa
– 150 g topljene čokolade
– 4 žlice brašna
PUNJENJE
– 600 g krušaka
– 1 vanilin šećer
– 1 žlica cimeta
– 700 ml crvenog vina
GANACHE KREMA
– 150 g tamne čokolade
– 250 g slatkog vrhnja

PRIPREMA: Od navedenih sastojaka izraditi biskvit – odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke istući pjenasto zajedno sa šećerom, a posebno istući bjelanjke u čvrsti snijeg. U žumanjke dodati čokoladu koju smo pomiješali s kakaom te postupno ubaciti brašno. Kad se posve sjedini, umiješati bjelanjke lagano da se ne “ispušu”. Staviti u namašćeni pleh i ubaciti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Peći dvadeset minuta, a za to vrijeme napraviti nadjev za tortu – u lonac staviti očišćene i narezane kruške, vanilin šećer, cimet i vino te kuhati dok kruške ne omekšaju. Pripremiti ganache i preliti po narezanim kruškama složenima na prethodno pečen biskvit. Sve skupa peći na 120 stupnjeva od 45 do 50 minuta. Ukrasiti po želji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije