Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra godina za gledatelje

Vraćaju se Alien, Twin Peaks, Lego film...

lego
Foto: Promo
31.12.2016.
u 11:37

S mješavinom straha i radosti očekujemo i hollywoodsku adaptaciju kultne japanske franšize 'Ghost in the Shell' koja je inspirirala 'Matrix'

Sudeći prema najavama novih filmova i serija, 2017. će biti dobra godina za gledatelje. Nakon relativno uspješnog “Prometeja”, Ridley Scott otvoreno se naslanja na svoje kultne stare filmove novim “Alien: Covenant”, u kojem se uz Noomi Rapace, Michaela Fassbendera i Guya Pearcea kao novi glavni junaci Daniels i Branson pojavljuju mlada britanska glumica Katherine Waterston i hollywoodska posvuduša James Franco. Iznimno popularni “Lego film” dobit će “Lego Batman” nastavak, dok krajem godine dolazi i “Lego Ninjago” koji na prvu zvuči kao silovanje franšize, ali tvorci originalnog Lego filma pokazali su nam da skepsa u slučaju animiranih legića ne mora biti neopravdana. S mješavinom straha i radosti očekujemo i hollywoodsku adaptaciju kultne japanske franšize “Ghost in the Shell”, koja se između ostaloga često spominjala kao jedna od glavnih inspiracija za “Matrix” sestara (u to vrijeme braće) Wachowski.

Zvjezdana animacija

U moru adaptacija, nastavaka, rebootova i prequela fanove će obradovati novi “Ratovi zvijezda”, ljubitelje ratne akcije razveselit će “Dunkirk” Christophera Nolana s Tomom Hardyjem i Cillianom Murphyjem, a među animiranim filmovima izdvaja se “Boss Baby” u kojem glasove posuđuju Alec Baldwin, Steve Buscemi, Lisa Kudrow i drugi.

Vjerski totalitarizam

Prave atrakcije, ipak, nalaze se u iznimno bogatoj TV sezoni, u kojoj najviše pažnje opravdano privlači najava novog “Twin Peaksa” s brojnim članovima originalne glumačke postave iz devedesetih.

Nakon istoimenog filma iz 1990., mnogo pozitivne buke podigla je i najava nove TV adaptacije romana “The Handmaid’s Tale” Margaret Atwood o totalitarnom ultrakonzervativnom vjerskom režimu u kojem se rijetke fertilne žene koriste kao seksualne robinje bogatih obitelji.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
18:01 31.12.2016.

Interesantno. Twin Peaks isao je samo jednu sezonu i prekinut je zbog zaista zanemarivog interesa. Biva prodaj u zemlje bivse istocne Evrope i tamo iz nerazumljivih razloga postaje hit. Od kud vam ideja da se nastavak iscekuje s najvecim zanimanjem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije