Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabavno, a zdravo

Volite pjevati pod tušem? Ova aktivnost ima jako puno pozitivnih učinaka na zdravlje

Shutterstock
09.10.2020.
u 14:30

Bez obzira kakve su vaše pjevačke sposobnosti, činite dobro za sebe.

Jedno istraživanje provedeno u Australiji pokazalo je da svaki peti čovjek voli pjevati pod tušem, ali mnogi se srame to priznati. Ne treba vam biti neugodno, ova zabavna aktivnost ima jako puno pozitivnih učinaka na zdravlje. Bez obzira kakve su vaše pjevačke sposobnosti, činite dobro za sebe. 

Kako prenosi Bright Side, pjevanje snižava krvni tlak jer djeluje umirujuće na naše tijelo i um. Također smanjuje kortizol, hormon koji povisuje krvni tlak i podiže šećer u krvi. 

Kako bi sinu olakšao kemoterapiju ovaj otac pleše na parkingu bolnice sinu pod prozorom ❤️

Prema riječima znanstvenika, pjevanje povećava imunoglobulin A koji nas štiti od infekcija, što bi značilo da možete poboljšati imunitet ako malo pustite glas dok se tuširate.

Znanstvenici u Švedskoj otkrili su da glazba i pjevanje pomažu tijelu da proizvodi oksitocin, hormon koji vam može podići raspoloženje i pomoći kod tjeskobe, a izvođenje omiljene pjesme u vlastitom stilu može vas smiriti i ublažiti bol jer se oslobađaju endorfini koji ublažavaju neugodne osjećaje.

Prilikom brijanja koristite gel za tuširanje? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije