Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LINO LADA I ČOKOLINO

Vole ih i djeca i odrasli u više od 20 zemalja

Čokolino
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
31.10.2019.
u 10:45

Sinonim su za dječju hranu i djetinjstvo, a osim klasičnog okusa po kojem su prepoznatljivi, kušati se mogu u različitim varijantama

I jedno i drugo sinonim je za dječju hranu i djetinjstvo. Čokolino i Lino Ladu prepoznaju i traže i izvan Hrvatske, s nama su već desetljećima, a “rađaju” se u tvornici koja posluje i puno dulje. Podravka, nastala 1947. godine na temeljima nekadašnje tvornice pekmeza i prerade voća Wolf, odlučila je razviti Čokolino kao jedan od prvih proizvoda na bazi griza s čokoladom, medom i voćem. U to doba dehidriranu dječju hranu proizvodili su već deset godina, i to u suradnji s njemačkom kompanijom Dr. Ritter&Co.

– S vremenom, osluškujući želje i potrebe vjernih potrošača, proširen je asortiman pod brandom Čokolino tako da je danas moguće pronaći, uz originalni Čokolino, i Lješnjak Čokolino, Čokolino Fit, Čokolino Plus, Čokolino Baby te Čokolino Plus White – govore iz Podravke. Namaz Lino Lada nastao je, pak, kao rezultat želje Ferrera da uđe na restriktivno tržište bivše države pa je tijekom osamdesetih godina dogovorena 15-godišnja suradnja u proizvodnji kremnog namaza u Podravki po licenciji ove talijanske prehrambene tvrtke. S istekom licencije Podravka je odlučila samostalno zakoračiti u svijet kremnih namaza. Razvojem vlastite recepture dvobojnog namaza pod brandom Lino Podravka je krenula i u samostalno osvajanje tržišta kremnih namaza.

Foto: Podravka

– Nedugo nakon lansiranja dvobojnog namaza pod nazivom Lino Lada duo, došlo je do potrebe lansiranja proizvoda “po boji”: za ljubitelje svjetlijeg dijela Lino Lade lansirana je Lino Lada milk, a za one kojima je draži tamniji dio Lino Lada nougat – kažu iz Podravke. Danas se u čak pet okusa može pronaći na policama u više od 20 zemalja na svim kontinentima. Za one koji vole egzotične okuse osmislili su tako Lino Ladu Kokos, a oni koji priznaju samo lješnjak mogu birati između Lino Lade Nougat i tek “rođene” Lino Lade Gold.

Foto: Podravka

– Iako je temelj Lino Lade uvijek isti, a čine ga najkvalitetniji lješnjaci, kakao, punomasno mlijeko i ostali ključni sastojci koji Lino Ladi daju prepoznatljiv okus, ne prestajemo s razvojem brenda – ističu iz Podravke i najavljuju nova iznenađenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije