Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riznica zdravlja

Vodič za imunitet: Doznajte kako pomoći našem imunitetu i zašto…

Jačanje imuniteta
28.01.2019.
u 11:31

Vitamini su, uz minerale, nutrijenti koji jačaju imunitet i pomažu tijelu da se lakše nosi s zimskim tegobama.

Iako mislimo da znamo kako se zaštiti, svejedno se svake godine deseci tisuće Hrvata bore s posljedicama pada imuniteta i propuštaju jedno od najzabavnijih godišnjih doba.

Postoje razni načini kako se boriti sa zimskim tegobama, ali i graditi imunitet da do njih uopće ne dođe.

Vitamini su, uz minerale, nutrijenti koji jačaju imunitet i pomažu tijelu da se lakše nosi s zimskim tegobama. Iako se radi o malim dozama, moderan način života i prehrane nam često ne omogućuje dovoljnu konzumaciju potrebnih nutrijenata. Ovo je pogotovo izraženo tijekom zime kada smo inače izloženi manjem unosu vitamina i pojačanom trošenju zbog hladnog vremena. Zato je dobro uzimati suplemente kako bi tijelu nadoknadili potrebne vitamine.

Vitamin C

Kada dođe zima, imunološki sustav radi prekovremeno da nas održi zdravima. Već i vrapci na granama znaju da vitamin C igra ključnu ulogu u očuvanju imuniteta zahvaljujući svojim antioksidativnim svosjstvima te pomaže u očuvanju zdravih kostiju i zubiju.

Ali održavanje potrebne količine vitamina C u organizmu nije lako. Za početak, vitamin C se ne proizvodi prirodno u našem tijelu te ga moramo konzumirati svaki dan kako bi osigurali dovoljnu količinu u organizmu. Također, vitamin C se ne može pohraniti u organizmu, a pošto je lako topljiv u vodi, tijelo se lako rješava viškova običnim mokrenjem. Uz to, pušenje i razne bolesti mogu smanjiti koncentraciju vitamina C u organizmu.

Uz sve to, vitamin C nam pomaže da se osjećamo bolje jer pomaže smanjiti umor i iscrpljenost.

Novi dodatak prehrani u obliku praška, Multivita Immuno Hot Drink, odličnog okusa limuna, otopljen u čaši tople vode izvrsno je rješenje za hladne, zimske dane. Proizvod sadrži Magnezij i Vitamin C koji smanjuju umor i iscrpljenost te doprinose normalnoj funkciji imuniteta.

Multivitaminske pripravke najbolje je uzimati tijekom ili neposredno nakon obroka jer je tada njihova apsorpcija maksimalna i učinak potpun.

Vitamin C je važan nutrijent za imunološki sustav. Vitamin C povećava apsorpciju željeza iz hrane te time omogućuje bolju iskoristivost željeza. Znakovi umora i lošeg raspoloženja mogu se pojaviti kod niske razine vitamina C, ali brzo nestaju uz odgovarajući unos vitamina C.

Ne dopustite da vas zima zatvori u dom, provedite aktivno zimske dane, a nakon toga uživajte u toplini doma u čaši Immuno hot drinka. Više doznajte ovdje.

Sadržaj omogućila Atlantic grupa

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije