Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo bitno

Jednostavna formula otkriva vam koliko dnevno treba popiti vode!

Thinkstock
19.06.2017.
u 20:37

Zdravstveni stručnjaci već godinama raspravljaju o tome koliko vode dnevno čovjek treba popiti kako bi zadovoljio potrebe za tekućinom.

Prema pisanju Daily Maila, liječnici iz istraživačkog centra Mayo Clinic iz Minnesote došli su do otkrića kako je muškarcima potrebno najmanje 13, a ženama 9 čaša vode kako bi tijelo normalno funkcioniralo.

Jednostavna formula

Znanstvenici upozoravaju kako je konzumacija vode vrlo bitna jer je ključna u prevenciji mnogih zdravstvenih problema, smanjuje osjećaj umora i glavobolje uzrokovane dehidracijom i slično. No unatoč tome što su široj javnosti poznati svi pozitivni učinci ispijanja vode u dovoljnim količinama ljudi i dalje to ne čine koliko je potrebno.

Upozoravaju ipak kako je tijelo svakog pojedinca različito i sukladno životnom ritmu i aktivnostima zahtijeva različite količine vode tijekom dana pa su smislili i jednostavnu formulu kako izračunati broj potrebnih čaša vode na dan. Svoju kilažu podijelite sa 4,4, pomnožite dobiveni broj s vašim godinama .Broj koji ste dobili podijelite s 56,6 i dobit ćete broj čaša vode koje bi dnevno trebali popiti.

Liječnici uz to predlažu svima koji se aktivno bave sportom da uz količine vode navedenom formulom svakih trideset minuta tijekom vježbanja popiju još pola čaše vode.     

Komentara 11

BL
bljak007
21:09 19.06.2017.

Evo, ja izračunao, 18,26 čaša vode na dan, ali mi nije jasno, jesu to čaše od 1dl., 2dl., 2,5dl.,3 dl. ili 3,3.dl. ???????????

CA
calcaneus
22:08 19.06.2017.

Nova jedinicna mjera casa ?

SI
siskic
22:05 19.06.2017.

koje budalaštine...popiješ koliko si žedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije