Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudski proces: Kćer Ene Begović svjedočila da ju je bivša pomajka zlostavljala

Vlatka Pokos: Teško mi je, toliko sam dala maloj Lani

pokos
05.11.2009.
u 17:30

Dikanova devetogodišnja kćer Lana Radeljak jučer se videolinkom uključila u proces protiv svoje bivše pomajke – voditeljice Vlatke Pokos. U prvom svjedočenju na Zagrebačkom županijskom sudu djevojčica je potvrdila očeve navode i 39-godišnju voditeljicu optužila za zlostavljanje.

Sve što je napisano, izmišljeno je. Pa to je bilo tajno suđenje. Valjda je već svima u Hrvatskoj jasno da su ponovno na djelu drski i beskrupulozni medijski teroristi i jugonostalgičari – reakcija je Josipa Radeljaka na medijske napise da je instruirao kćer Lanu da laže na sudu.

Naime, Dikanova devetogodišnja kći Lana Radeljak jučer se videolinkom uključila u proces protiv svoje bivše pomajke – voditeljice Vlatke Pokos. U prvom svjedočenju na Zagrebačkom županijskom sudu djevojčica je potvrdila očeve navode i 39-godišnju voditeljicu optužila za zlostavljanje.

Zlostavljačica ili majka?

Prema njezinim riječima, V. Pokos je od rujna 2003. do svibnja 2007. djevojčicu koju Dikan ima iz braka s pokojnom glumicom Enom Begović – vrijeđala, ponižavala i fizički kažnjavala. S obzirom na to da je riječ o iskazu devetogodišnje djevojčice, istinitost njezinih tvrdnji analizirali su stručnjaci. Defektolog je ustvrdio, a mediji objavili, da je za svjedočenja djevojčica osjećala nelagodu.

U istinitost Lanina iskaza posumnjali su i zato što je koristila riječi poput “po potrebi” ili “taj čas kad je nisam poslušala”, koje nisu primjerene njezinoj dobi. No bilo kako bilo, devetogodišnjakinja je pred sutkinjom Amandom Snoj rekla da ju je pomajka, kada nije htjela jesti, tukla vilicom.

Vlatka shrvana

Zbog pravila suda, prema kojima ne smiju u javnost iznositi detalje procesa, ni Dikan ni Vlatka ni njihovi odvjetnici nisu željeli komentirati Lanin iskaz. No, uz bolan uzdah, voditeljica V. Pokos uspjela je procijediti:

– Osjećam se iscrpljeno. Jako sam tužna. Ne vidim smisla u svemu tome, užasno mi je teško jer sam se toliko dala tom djetetu – kazala je Vlatka, koja s obitelji Radeljak ne živi već gotovo dvije i pol godine. U vrijeme njihove sreće, tvrde prijatelji bivših supruga, nije bilo problema. Djevojčica i njezina ”druga majka” tada su, navodno, zajedno odlazile u šetnje, kupnju, kazalište, na jahanje. Tragova zlostavljanja, tvrde, nije bilo. Odvjetnica Vlatke Pokos Jadrana Sloković medijima je zato rekla da je iskaz devetogodišnjakinje neviđena konstrukcija i manipulacija te da je nevjerojatno da je Državno odvjetništvo prihvatilo kaznene prijave.

Čak je najavila i mogućnost da, ako dođe do obustave postupka, Radeljaka tuži za klevetu i lažno prijavljivanje lažnog djela.

– Samo vam po sebi kaže. Iako ne smije komentirati sudske iskaze, odvjetnica je, u želji da utječe na odluke Odvjetništva, to učinila. Zbog izjave o sudskom procesu moguć je kazneni progon. Pa moji odvjetnici to već rade – kaže Radeljak kojeg će, ako se utvrdi da Vlatka nije kriva, ubuduće nadzirati centar za socijalnu skrb.

Mia Begović: "Lanu je nemoguće instruirati"

Nakon svjedočenja devetogodišnje Lane Radeljak u predistražnom postupku u kojem se Vlatku Pokos tereti da je zlostavljala svoju pokćerku, mišljenje o svemu iznijela nam je i Lanina teta Mia Begović. Naime, 46-godišnja glumica i sestra Lanine preminule majke Ene Begović apsolutno vjeruje šokantnom svjedočenju svoje male nećakinje.

– Poznavajući Lanu, uvjerena sam da je jednu dragu, pametnu i jako inteligentnu djevojčicu poput nje nemoguće instruirati. Lana je previše poštena za takvo što. Zbog toga vjerujem njezinim riječima. Žao mi je svih sudionika tog mučnog procesa za koji se nadam da će što prije završiti, ponajprije zbog Lane. Želim da iz te situacije izađe nepovrijeđena – rekla nam je Mia Begović koja svoju nećakinju redovito viđa. Upravo zbog toga, kaže, dovoljno je poznaje da bi joj čvrsto vjerovala.

Ključne riječi

Komentara 10

GO
GogaPoliglot
10:20 07.11.2009.

što god pisali i govorili o Vlatki sigurna sam da je bila dobra pomajka maloj Lani.Sama sam u toj situaciji i znam kako to izgleda kad nisi majka,a daješ sve od sebe.Rijetko za tu ljubav i dobronamjernost imah priznanje,a oo uzvratu bar malo ljubavi da i ne govorim.Ružno je od Radeljaka da blati ženu koja je maloj uvjerena sam samo dobro činila.

BO
borc
18:14 05.11.2009.

To dijete nije ni pocelo živjeti a doživljava takve traume.Radeljak,okreni se malo svojoj djeci-ipak si ti najodgovorniji za njih,od svih fuica ti baš naletiš na maxi-fufu,Vlatku.Starkeljo,zamisli se malo nad svojim postupcima i po cemu ce te tvoja djeca pamtiti!

KO
koni
19:04 05.11.2009.

Voditeljica?Pa Vlatka nije išla u školu niti na fax,gdje je stekla zvanje?A gdje radi \"voditeljica\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije