Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore!

'Vlasište mi se počelo abnormalno mastiti i poprimati neugodan miris'

kosa
Foto: Thinkstock
08.12.2014.
u 23:00

Naši najbolji liječnici savjetuju vam kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati si tegobe

Imam 28 godina, a u travnju mi je dijagnosticiran seboroični dermatitis na licu. U lipnju mi se vlasište počelo abnormalno mastiti i poprimati neugodan miris. Terapija šamponom Oronazol bila je uspješna. Nakon toga ga nisam više koristila. Prije nekoliko dana na vlasištu sam pronašla dva manja bijela prištića, vlasište se također ponovno pojačano masti. Molim savjet kojim šamponom tretirati trenutačno stanje?

Odgovara dr. sci. Ivana Ručević, dr. med., spec. dermatologije i venerologije

Seboroični dermatitis kronična je upalna bolest područja kože na kojem su lojne žlijezde najbrojnije. To su vlasište, lice, prsa, područje iza uha, prsa.

Riječ je o prekomjernom izlučivanju loja, s posljedičnom upalom zahvaćene regije. Koža je masna, a zbog upalne reakcije mogu se javiti crvenilo i ljuskanje. Bolest ima faze smirivanja, ali i pogoršavanja. Ako vam je Oronazol do sada davao rezultate, možete ga ponovno primjenjivati. Ne smiri li se stanje vlasišta nakon pranja ovim šamponom, svakako posjetite dermatologa.

>>Imate problema s peruti? Možda se radi o seboreji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije