Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri ili sedam dana?

Vječno pitanje: Koliko se često zapravo mora mijenjati pidžama?

shutterstock
23.06.2020.
u 14:15

Iako se donje rublje mora mijenjati i prati svaki dan, je li ista stvar i s pidžamom? Mišljenja stručnjaka prilično su podijeljena.

Svi znamo da donje rublje moramo mijenjati i prati svaki dan, ali pidžamu uglavnom nosimo poslije tuša, dok smo čisti, te se ponekad čini besmislenim prati je svaki dan. S druge strane, pidžamu nosimo po šest do sedam sati ispod popluna ili deke pa koliko ona stvarno može biti čista? Prirodna ulja tijela, znoj, mrtve stanice kože i bakterije. Sve se to skuplja na pidžami tijekom noći te može uzrokovati iritaciju i neugodne mirise, prenosi Real Simple. Koliko se onda često mora mijenjati i prati pidžama?

Evo što je sve bitno u borbi protiv celulita: 

Stručnjaci su podijeljenog mišljenja oko ovog vječnog pitanja. 

- Osim ako ne prolijete hranu, ne znojite se pojačano i ne nosite pidžamu baš cijeli dan, možete je nositi nekoliko noći za redom prije pranja - kaže Jennie Varney, direktorica tvrtke za čišćenje Molly Maid.

S druge strane, Chris Albers, direktor marketinga u tvrtki Carbona, koja proizvodi sredstva za čišćenje, smatra da se pidžama treba češće prati. - Budući da u pidžami provedemo sedam do osam sati tijekom noći, trebali bismo je prati jednako kao i odjeću koju mijenjamo na dnevnoj bazi - objašnjava on. 

Melissa Maker, autorica i osnivačica tvrtke za čišćenja kućanstava Clean My Space, tvrdi da je stvar u načinu nošenja pidžame, odnosno odijevate li donje rublje ispod pidžame. - Ako je nosite bez donjeg rublja, trebali biste je prati svaki dan, baš kao i donje rublje. Ako ispod nosite donje rublje, možete je nositi dva do tri dana - objašnjava ona. 

No svi su se složili sa sljedećim: Ako se u snu pojačano znojite, trebali biste ih prati češće ili svaki dan, kao i odjeću koju nosite preko ljeta ili u kojoj vježbate te se znojite pojačano.

Gwen Whiting,  suosnivačica tvrtke The Laundress, objašnjava kako bi odluka trebala biti ovisno o količini znojenja i vremena koje je pidžama bila s kožom. - Ako je odmah ujutro skinete i provjerite, možete je nositi nekoliko dana prije nego što se prirodna ulja tijela i bakterije upiju u tkaninu. Ako je nosite cijeli dan, trebali biste je prati poslije svakog nošenja - objasnio je. 

S njim se složila suosnivačica iste tvrtke, Lindsey Boyd, te nadodala kako tuširanjem prije nošenja pidžame možemo odgoditi njezino vrijeme pranja za nekoliko dana, pod uvjetom da ne koristimo previše losiona za tijelo.

Evo zašto ne biste trebali preskakati servis bicikla:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije