Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez straha

Više nego poželjni: Kondomi ne smanjuju uživanje u seksu

Kondomi
Reuters/PIXSELL
24.01.2013.
u 10:30

I muškarci i žene u jednakoj se mjeri slažu da je upotreba kondoma poželjna, pa čak i ugodna.

Možda navlačenje kondoma u vrtlogu strasti nije najromantičnije, ali velika većina ljudi svjesna je spolno prenosivih bolesti i rizika od neželjene trudnoće. Stoga su spremni na korištenje zaštite, a iznenađujuće čak polovina muškaraca i žena smatra da je siguran seks \"vrlo uzbudljiv i ugodan\", otkrili su znanstvenici u istraživanju na ispitanicima od 18 do 59 godina. Međutim, isto je ocijenjen i nezaštićen seks bez kondoma, piše Daily Mail

- Muškarci vjerojatno češće nego žene kupuju i koriste kondome. Više je za žene važno da postanu upoznati s kondomima koje koriste sa svojim partnerom, tako da i one mogu donositi odluke koje povećavaju sigurnost i zadovoljstvu svojih seksualnih iskustava - smatra Debbie Herbenick sa sveučilišta Bloomington u Indiani. 

Bez obzira na sve američka studija dokazala je da muškarci nemaju problema u održavanju erekcije kod stavljanja kondoma. Ujedno studija poomaže osvješćivanju važnosti zaštite prilikom seksa, ali i formiranja poruka koje će zasigurno pomoći u borbi sa spolno prenosivim bolestima i infekcijama, ali i prenošenjem HIV-a.

- Razumijevanje značaja upotrebe kondoma pruža priliku ljudima koji kondome smatraju neugodnim da se obrazuju jer nedostatak upotrebe može dovesti do spolno prenosivih infekcija, a koje su značajan rizik po vaše zdravlje - smatra Irwin Goldstein, urednik časopisa The Journal of Sexual Medicine.

 

Komentara 6

JA
james49
11:51 24.01.2013.

Protestiram na objavljivanje ovakvog protukatoličkog objavljenog članka u najkatoličkijim novinama u Hrvatskoj! Fuj, kako Vas nije sram objavljivati ovakove gadosti!!!!!

LP
Lebron Petrovic
15:39 24.01.2013.

Je kad mu se stavi jaknica mali je tužen i neće delati !

A1
A1ibaba
18:43 24.01.2013.

Kakav glup tekst.Razlika sa kondomom i bez kondoma je ogromna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije