Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prve akcije

Vikend za dvoje krajem svibnja za nepunih 900 kuna

'07.09.2012., Porec - Gradske ulice prepune turista.   Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
16.05.2013.
u 12:00

Na dugi vikend za Tijelovo može se u bolje jadranske hotele, s četiri zvjezdice, po cijeni od osamstotinjak, devetstotinjak kuna

Planovi o ljetovanju već se naveliko kuju, a neki već odbrojavaju i dane kad će se otisnuti put Jadrana. Nadolazeći tjedni dvostruko su zanimljivi. Potkraj ovog mjeseca pada Tijelovo, kad će mnogi neradni dan spojiti s vikendom i priuštiti si tri, četiri dana na moru, a u svibnju i lipnju cijene su znatno niže nego u ljetnoj špici. Isti sedmodnevni aranžman u šestom mjesecu nerijetko je dvadeset, pa čak i trideset posto jeftiniji nego nakon 20. srpnja.

Primjerice, tko izabere sedmodnevni odmor u lipnju u porečkom hotelu Zorna (tri zvjezdice, all inclusive aranžman), platit će 2630 kuna, a za istu uslugu potkraj srpnja – 4265 kuna. Ista usporedba u slučaju porečkog hotela Laguna Molindrio (četiri zvjezdice, sedam polupansiona) otkriva razliku od tisuća gostu između lipanjske cijene od 3065 kuna i one u zadnjem tjednu srpnja. Razlike u cijeni manje su izražene u niže kategoriziranim hotelima. Recimo, sedam polupansiona u hotelu Biševo (dvije zvjezdice) u Komiži u lipnju se može dobiti za 1088 kuna, a krajem srpnja za 1965 kuna. Hotel Arkada (dvije zvjezdice) u Starom Gradu, pak, sedam polupansiona sredinom lipnja naplaćuje 1340 kuna, a u samoj ljetnoj špici 2090 kuna.

– Većina naših kupaca trenutačno je fokusirana na Tijelovo, a jača potražnja za ostalim datumima tradicionalno će početi približavanjem kraja školske godine. Naime, i ove se godine aranžmani kupuju neposredno prije samog polaska. Zasad su traženije bliže destinacije, Istra i Kvarner, no polako raste interes i za srednjom Dalmacijom – kaže Nikolina Frklić iz Atlasa.

Inače, na Jadran se za Tijelovo, u bolje hotele s četiri zvjezdice, može na četiri dana po cijeni od osamstotinjak, devetstotinjak kuna. Domaćini, međutim, već mame i prvim akcijskim cijenama, pa se u izvanrednoj ponudi mogu naći i aranžmani za dvoje, koji u hotelu s tri zvjezdice uključuju dva noćenja s doručkom, za samo 890 kuna. Dodatna je pogodnost mogućnost produljenja boravka po atraktivnoj cijeni od 113 kuna po noći i osobi.

>> Ni popusti do 20% ne bude interes za kupnju putovanja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije