Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazov

Pravi ljubitelj mesa odlučio je biti vegetarijanac 30 dana. Evo što se dogodilo...

Povrće
Foto: Thinkstock
17.09.2016.
u 09:44

Ovu je odluku donio prije početka srpnja s namjerom da prvog u mjesecu krene s izazovom koji je pred sebe postavio - izdržati 30 dana bez mesa.

Nick Green odlučio je odreći se mesa na mjesec dana. 

Bio je to poseban izazov za jednog muškarca čiji su se obroci bazirali na mesu. 

Ovu je odluku donio prije početka srpnja s namjerom da prvog u mjesecu krene s izazovom koji je pred sebe postavio - izdržati 30 dana bez mesa.

Iako je odlučio, izazov je odlučio odgoditi do iza Američkog Dana neovisnosti ( op.a 4th July, 4. srpnja) kako bi mogao, kao i većina Amerikanaca, taj dan uživati u obilju mesa s roštilja, purici, raznim slasticama...

Prvi dani bili su iznimno teški. Nick je jeo jaja na sve moguće  načine. Nije razmišjao o tome da će mu tolika količina pojedenih jaja u jednom trenu dozlogrditi. Upravo to se dogodilo već treći dan. 

U želji da na bilo koji način ostane dosljedan izazovu, ali i zamijeni meso, počeo je jesti "vege" hamburgere, pizze. Na pola puta do kraja izazova shvatio je da je sve radi krivo i da je izazov izgubio početni smiasao zbog napora da zamijeni meso. 

- Ideja je bila da se hranim kao oni u 14. i 15. stoljeću, korjenastim povrćem, sirovim namirnicama, zdravim namirnicama, ali na rođendanskoj večeri  svoje supruge svi su jeli slasne odreske s roštilja, savršeno pečene, a na mom tanjuru su bile dvije "vege kobasice" čiji sam okus pokušao zatomiti s ogromnom količinom senfa. Nisam uspio."

Green se odlučio "trgnuti" nakon dva tjedna "mučenja" i vratiti smisao izazovu u koji se upustio. Pitao je svoje prijatelje vegetarijance koje su njihove omiljene nemairnice i doznao je da kobasice koje je jeo na rođendanskoj večeri nisu omiljene niti njima.  Odlučio je i sam potražiti neke recepte i uvjerio se da je riža sa cvjetačom jako ukusan obrok. 

Nakon 30 dana donio je zaključak: Biti vegetarijanac ili vegan znači biti avaturističan i kreativan. Osmišljavati jela koja neće biti "dosadna", isprobavati nove namirnice i mijenjati prehranu, dio je tog procesa "hraniti se zdravo". Iako se morao dobrano prisiliti da pripremi i kuša kvinoju s keljom, shvatio je da mu je to postao omiljeni obrok kroz cijeli  mjesec. 

" To su ugodna iznenađenja koja doživite kada se prisilite izađi iz svoje zone udobnosti", poručio je Nick Green za Men`s Health. 

>>Na mjesec dana se odrekao šećera i alkohola. Nije mogao vjerovati rezultatima!

Komentara 11

Avatar Honduras
Honduras
09:55 17.09.2016.

iz ovog bi se "članka" moglo zaključiti da je taj lik prvi čovjek na svijetu koji ne jede meso. stotine milijuna ljudi su vegetarijanci, najnormalnije žive i rade, a ova "novinarka" pravi senzaciju od nekog anonimusa koji se upustio uu "avanturu" vegetarijanske prehrane. dno novinarstva.

ZP
zpomper8
10:24 17.09.2016.

Nije mi jasna tema! Poznajem ljude koji su vegetarijanci iz nekoliko razloga,kako koji:neki zato jer vole životinje i to je njihov način života,neki iz zdravstvenih razloga,neki su vegetarijanci ali jedu ribu itd. Tema je napisana,vjerovatno jer nisu imali što drugo napisati!

Avatar Honduras
Honduras
09:50 17.09.2016.

a tko je Nick Green??? neki autoritet na polju nutricionizma?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije