Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagnite se naprijed

VIDEO Pazite na poledicu! Znate li kako se pravilno hoda po ledu? Evo ovako...

Hodanje po ledu
Foto: Screenshot
05.01.2017.
u 12:40

Na crtežima koji su priloženi objašnjava se da ljudi, kad normalno hodaju, težinu ravnomjerno raspoređuju na prednju i stražnju nogu. Prema mišljenju liječnika, to povećava rizik od padova na skliskim površinama.

Njemački liječnici savjetovali su građanima da po ledu hodaju poput pingvina kako se ne bi poskliznuli na smrznutim pločnicima. Središnja se Europa naime priprema za val niskih temperatura.

Njemačko društvo ortopedskih i traumatoloških kirurga na svojim internetskim stranicama navodi kako trebamo svoj torzo nagnuti prema naprijed da bismo "hodali poput pingvina i time težište prebaciti na prednju nogu.

 

Ljudi, kad normalno hodaju, težinu ravnomjerno raspoređuju na prednju i stražnju nogu, što prema mišljenju liječnika povećava rizik od padova na skliskim površinama.

U valu hladnoće koji je u siječnju 2014. pogodio Berlin, više od 750 stanovnika glavnog grada Njemačke poskliznulo se na zaleđenim ulicama i završilo u bolnici sa slomljenim udovima.

Njemački liječnici uputili su upozorenje kako se takve nezgode ne bi ponovile za vikend kad se u Berlinu očekuju temperature od minus 10 Celzijevih stupnjeva.

>>Hladna fronta stigla u Hrvatsku: Snijeg pada u Zagrebu i Konavlima, 'crveno upozorenje' na snazi za Jadran

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:47 05.01.2017.

zaboravili ste reci da nikada sa rukama u djepovima ,ne se kretati po sklizavom terenu je su povrede deseterovece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije