Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt Moja.hr

VIDEO Mladost iz cijele Hrvatske oduševila je publiku slavnim songom 'Neka cijeli ovaj svijet'

Mladost iz cijele Hrvatske oduševila je publiku slavnim songom 'Neka cijeli ovaj svijet'
02.07.2021.
u 09:51

U multimedijskom projektu pod sloganom “Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“ predstavili smo sve hrvatske županije i Grad Zagreb

Neka cijeli ovaj svijet” – prvi su taktovi koji su se čuli na sinoćnjoj svečanoj završnici projekta Moja.hr. Bio je to videospot u kojem su što grupe, a što samostalni izvođači, uglavnom mladi glazbenici koji se međusobno ne poznaju, odsvirali i otpjevali, svatko u svojoj županiji, finale slavnog mjuzikla “Jalta, Jalta” autora Alfija Kabilja i Milana Grgića.

Promicanje svakog kutka naše zemlje

Snimao ih je 21 snimatelj, koji se međusobno ne poznaju kao ni oni. I tako je kao zajedničko djelo mladih glazbenika i mladih snimatelja nastao spot. Za ovu je priliku aranžman napravio Viktor Lipić, a tko je sve sudjelovao u izvedbi, možete pogledati na portalu vecernji.hr. Bio je to početak svečanosti koji je oduševio uzvanike među kojima su bili ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, predstavnik Styrije za Hrvatsku Ivan Tolj, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, član uprave Večernjeg lista Renato Ivanuš, župani, direktori turističkih zajednica... Glazbe je bilo još. Mia Dimšić otpjevala je “Život nije siv”, BluVinil predstavili su se svojim “Apašima”. Pjevalo se i u jednominutnome videu Tina Macana, maturanta iz Radoboja, u kojem je glas “pustila” i sopranistica Barbara Suhodolčan, pjevalo se i na pozornici i u publici...

Video: Mladost iz cijele Hrvatske oduševila je publiku slavnim songom 'Neka cijeli ovaj svijet'

– Bilo je i veselo i lijepo – zadovoljno su komentirali uzvanici izlazeći sa Sunčane strane Prisavlja – HRT-ova open-air projekta na ljetnoj pozornici podignutoj na travnjaku s južne strane zgrade – nakon što je učas prošlo 75 minuta kroz koje ih je proveo voditeljski dvojac – Daniela Trbović i Duško Ćurlić. Prije završnice autor multimedijskog projekta Moja.hr, scenarist Alen Đurica koji već više od 25 godina radi na gotovo svim većim projektima zabavnog programa HRT-a, poput Dore, The Voice, Plesa sa zvijezdama, Volim Hrvatsku, objasnio nam je kako je došao na ideju za ovaj projekt: – Želja mi je, vjerujem kao i svima, čuti glas mladih ljudi. Svaki kraj naše zemlje njegovi su stanovnici već tisućama puta opjevali i oslikali tisućama pjesama i slika, no što misle mladi, rođeni davno nakon tih stihova i poteza kistom? Kako oni vide svoju svakodnevicu, što je đir mladog čovjeka na otoku, kako dan provodi djevojka iz ravnice? Zamolili smo ih da u 60 sekundi daju svoje odgovore – rekao je Đurica.

Mladost iz cijele Hrvatske oduševila je publiku slavnim songom 'Neka cijeli ovaj svijet'
1/53

– Predstavljajući svih 20 županija te Grad Zagreb želimo promovirati svaki kutak Lijepe Naše. Stoga smo potaknuli županije da u pripremu uključe one koji najbolje poznaju svoj kraj te da ponajprije pruže priliku mladim ljudima da nam ispričaju zašto vole kraj u kojem žive te da nam na originalan i kreativan način pokažu – evo zašto je moje mjesto moje, za mene najljepši kutak kugle zemaljske. Od toga, uostalom, dolazi i naziv Moja. hr – kazao je o projektu glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. A kako vide svoj kraj, i zašto je njihovo mjesto njihovo, pokazali su nam maturanti Opće gimnazije iz Đurđevca koje je snimala njihova razredna kolegica Tina Ferenčić kojoj je mentorica bila profesorica Ana Huzjak, magistar kulturologije i medijske kulture Marin Bilandžić iz Osijeka, ekonomistica Marijeta Čupić iz Drniša, informatičari Stipe Boščić i Dejan Vukmanović iz Bjelovara, koordinatorica u udruzi “Carpe Diem”, Karlovčanka Katarina Tonžetić kojoj je pomagao Milan Prša, studentice Ivana i Dražena Bogdanović iz Poljica, modna ilustratorica Ana Grgurić iz Gospića.

01.07.2021.,Zagreb - Dodjela nagrada Projekt Moja HR u kojem sudjeluju sve zupanije i turisticke zajednice.Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Preporuke za svaki kraj

Svoj su filmić snimili i: vlasnici ranča Ramarin Anja, Rea i Marin iz Slavonskog Broda, snimatelji Darko Privrat, Hugo Vojak i Mateo Ostojić iz Medulina, studentica Lucija Kosina iz Siska i modni dizajner Daniel Pavlić iz Hrvatske Kostajnice, župan plemenite općine Turopoljske Juraj Odrčić i Mario Žilec iz Velike Gorice, novinarka i blogerica Martina Frka Milotić i njezin suprug Marijan iz Malinske, snimatelj Denis Perčić iz Čakovca, kazalištarac Dario Hak, glumica Bianca Gerbec i filmaš Marijo Kovačević iz Požege, studenti Timon Terzić, Darko Mikulek i Bojan Horvat iz Varaždina, blogerica i snimateljica Sanja Mijac i njezin suprug Vladimir iz Virovitice, arhitekt Vid Juračić i pionir hrvatskog biciklizma u freeride i dirt disciplinama Mislav Mironović te nutricionistica Mirna Sarić iz Dubrovnika. I svi imaju odlične preporuke za svoj kraj.

Ideja i realizacija: Alen Đurica
Aranžman: Viktor Lipić
Montaža: Alen Tkalčec

Komentara 8

DU
Deleted user
12:22 02.07.2021.

oduševila je publiku slavnim songom.....SONGOM, ahahaaaaaaaa. e jadni mali balkanski kompleksasi pa zar nema hrvatska rijec, zar ne moze oduševila je publiku slavnom pjesmom ili to nije "cool" i "fancy". A vamo izmisljaju budalaste rijeci da hrvatski kao nebi bio isti ko "srpski".

IL
ilustrator
13:35 02.07.2021.

veličanstvena si domovino moja!

JO
JosefKa
13:21 02.07.2021.

Steta sto se snimka ne moze cuti. Ucitavanje je na razini modema, prebacivanje (s otvorenom snimkom u pozadini) na drugu stranicu ponistava ucitavanje. Sucelje, novinarstvo su tu negdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije