Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška borba

Video koji je raznježio milijune: Jednogodišnja djevojčica slavi svoju pobjedu nad rakom

Privatna arhiva
18.02.2020.
u 14:10

Chance Moore, dvadesetosmogodišnji otac iz Ohija, podijelio je video svoje jednogodišnje kćeri koja slavi pobjedu nad rakom, a ova preslatka djevojčica raznježila je mnoge.

Elizi je rak dijagnosticiran u srpnju 2019. godine, kada je imala samo deset mjeseci, a njezina borba bila je teška i naporna. Eliza boluje od malignog rabdoidnog tumora, rijetkog i agresivnog tumora koji napada novorođenčad i malenu djecu. Samo jedan dan nakon što joj je dijagnosticiran rak, malenoj Elizi morali su izvaditi bubreg nakon komplikacija uzrokovanih njenim tumorom, piše Daily Mail.

Pogledajte priču novinarke i urednice Ivane Antunović Jović kojoj je s 18 godina dijagnosticiran vitiligo:

Nekoliko tjedana kasnije, liječnici su pronašli još jedan tumor u njezinom mozgu i dijagnosticirali joj atipični taratioidni rabdoidni tumor, rijedak i brzorastući kancerogeni tumor mozga i kralježnice. Eliza je zatim imala operaciju mozga gdje su joj liječnici izvadili tumor i dio mozga koji je pogođen tumorom.

Krajem kolovoza započela je intenzivnu kemoterapiju, a pet mjeseci kasnije uspjela je pobijediti rak. Kako bi proslavila svoje postignuće, Eliza je pozvonila posebno zvono dok ju je osoblje bolnice podržavalo velikim pljeskom. Njezin otac, Chance, taj trenutak podijelio je na svom TikTok profilu te raznježio milijune ljudi.

Cijeli video kako Eliza slavi pobjedu nad rakom pogledajte ovdje:

- Znala sam da ona to može, tako sam ponosna na nju. Drago mi je da ste preživjeli ovo, napisala je jedna korisnica. Druga djevojka je komentirala:

- Tako sam sretna za vas, ne mogu čekati da ju gledam kako odrasta. Danas sam plakala od sreće.

1/4
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije