Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ljetnom stilu

Veliko plavetnilo: Neka se šum mora čuje i u vašem domu

morsko (1)
Foto: Arhiva VL
1/15
18.06.2011.
u 16:06

Osvježite dom velikim plavetnilom, veselim mornarskim kombinacijama, školjkama...

Morski “štih” savršen je za ljetno osvježenje prostora, a dovoljne su već sitnice! Primjerice, dražesni podmetači koje su osmislile mlade kreativke Kristina Fazinić i Marita Šimić, autorice brenda Motiv koji spaja moderan dizajn s umjetničkim fotografijama hrvatskih krajolika i detalja koji odražavaju bogatstvo kulturnog i povijesnog naslijeđa. Tako su Kristina i Marita na moderne podmetače “preslikale” stare dalmatinske kućice i uličice popločane kamenom, lavandu i demižonke s domaćim vinom...

Među domaćim kreacijama na more nas podsjeća i fotelja Tessa, djelo kreativnog trojca Grupa koju čine mladi dizajneri Filip Despot, Tihana Gotovuša i Ivana Pavić. Njihova fotelja Tessa presvučena je “valovima” dobivenim posebnim šivanjem i presavijanjem tkanine, pa u plavoj boji izgleda morski neodoljivo!

U moru kreativnosti jedrio je i poznati izraelski dizajner Ron Arad koji je za Kartell osmislio stolac FPE (kratica za Fantastic Plastic Elastic). Njegova zaobljena forma od sjajnog polipropilena umetnutog u lagani aluminijski okvir, stvorena je za morske asocijacije. FPE je zbog materijala pogodan i za vanjske prostore, to više što se može pospremiti tako da ne zauzima mnogo mjesta - valoviti oblik omogućuje slaganje osam stolaca jedan na drugi. Privlačan plavi val uočili smo i na Cappellinijevu kauču Three Sofa De Luxe s potpisom dizajnerske legende Jaspera Morrisona. U plavom izdanju odlično izgleda još jedan Cappellinijev proizvod, futuristička fotelja Tron nadahnuta filmskom SF pustolovinom “Tron: Nasljedstvo”.

Dizajner Dror Benshetrit stvorio je neobičan komad namještaja koji podsjeća na “digitalne” stijene svijeta budućnosti, to više što je naslonjač izrađen od visokotehnološkog kompozitnog materijal koji se sastoji od impregniranog fiberglasa s poliesterskom smolom. Mislilo se i na održivost - materijal se može posve reciklirati.

Zgodna je kreacija u tehnostilu i luster Unfold, izrađen od mekane i podatne, ali vrlo izdržljive silikonske gume. Ova moderna, “otkvačena” interpretacija klasične industrijske lampe djelo je jakih snaga skandinavskog dizajna - švedski studio Form Us With Love osmislio je Unfold za danski brend Muuto. U izboru boja ističu se žuta, ljubičasta i, dakako - plava.

U toj boji neodoljivo podsjeća na podmorje Interlübkeova komoda EO s poluprozirnim frontama koje propuštaju svjetlost. EO ima ugrađenu unutarnju rasvjetu čije se boje mogu mijenjati po želji. Duhovit je vizualni trik i Komarova fototapeta Atlantis, koja zid pretvara u staklene prozore akvarija s pogledom u morske dubine.

Tražite li više klasične ljetne romantike, to je bar lako: odjenite jastuke u “morske” tkanine, nabavite lampu-svjetionik i izvalite se pod mornarski prugastim suncobranom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije