Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakove zvjezdice

Velike zvijezde idu u Osijek i Slavonski Brod

Restoran Lumier
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
30.05.2019.
u 13:27

Veliki plakati filmskih evergreena po zidovima su osječkog restorana i wine bara Lumiere, a ne čudi to jer su naslonjeni uz kino Urania – u samome srcu grada

Večernjakove zvjezdice, dvije velike zvijezde – odlaze na police restorana u Osijeku i Slavonskom Brodu. Lumiere i Grozd ponudili su našim reporterima – najviše. Idemo prvo u Osijek. Veliki plakati filmskih evergreena po zidovima su osječkog restorana i wine bara Lumiere, a ne čudi to jer su naslonjeni uz kino Urania – u samome srcu grada. Filmski je štih u interijeru, a na tanjurima i u čašama mahom su lokalne, domaće namirnice.

– Nastojimo odabirati proizvođače u okolici od 50-ak kilometara. Preferiramo kutjevačko, slavonskobrodsko, baranjsko i erdutsko vinogorje. I gotovo 70 posto namirnica nam je od lokalnih OPG-ovaca – kazao je vlasnik Josip Hunjet.

Selimo u – Slavonski Brod. Tradicionalna kuhinja s malo modernog štiha, najbolja hrana i vina iz okolice i opuštanje u ugodnom domaćinskom ozračju, nekoliko kilometara od gradske vreve. Recept je to kojim restoran Grozd od 1988. godine osvaja goste iz Broda i okolice. Vlasnik Anto Jukić školu je izučio u Opatiji, a iskustva stjecao u Ljubljani i Esplanadi.

– Kada sam se odlučio za ovaj posao, točno sam znao koju vrstu restorana ću otvoriti. Odmah sam donio pravilo da nećemo raditi nedjeljom i praznicima. Usmjerio sam se na poslovne ručkove, dogovorene menije itd., što se pokazalo kao pun pogodak. Ostavio sam otvorenu kuhinju, što prije 31 godinu ni hoteli nisu sebi dopuštali. Nisam lutao, nego sam ostvario točno ono što sam zamislio i naučio gledajući gdje je što dobro – rekao je Jukić.

Poslužio nas je specijalitetom kuće - restanom teletinom na mađarski s valjušcima, koju inače služe i kao toplo međujelo i kao glavno jelo, te prigodno za Uskrs kuhanom šunkom i kulinom s domaćim sirom i vrhnjem. Za prste polizati! Na meniju su zastupljeni i buncek, domaće kobasice, kiseli kupus, janjetina, roštilj, a kroz cijelu godinu i teleće pečenje te teletina ispod peke.

POREDAK RESTORANA

Restoran & wine Lumiere, Osijek 95

Restoran Grozd, Brodski Varoš 95

Restoran Bedem, Varaždin 94

Restoran Lička kuća, Plitv. jezera 94

Podravska klet, Starigrad 94

OPG Čulig, Vrhovac 93

S.D. Pletikosa, Roški slap 91

Restoran Vuglec breg, Škarićevo 90

Konoba Bonaca Zaprešić 90

Konoba Euphoria Imotski 89

Restoran Lika, Brinje 89

Konoba Roko, Bjelovar 89

Konoba Kamenjak, Radašinovci 89

Taverna Bastia, Grožnjan 88

Restoran Schőn Blick, Vetovo 88

Korablja Tišinić, Taborište 88

Klet Potrti Kotač, Sv. Martin 86

Konoba Volta, Fužine 85

Restoran Lamut, Vinkovci 80

Restoran Stari podrum, Slatina 80

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije