Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODA Završen maraton revija na jubilarnom desetom Nokia Cro-a-Porteru

Velika završnica uz 'Pusti, pusti modu'

croaporter-txt.jpg
import
14.10.2007.
u 17:39

Obradom hita Zdravka Čolića “Pusti, pusti modu” u izvedbi Maje Šuput i grupe Feminnem, završilo je deseto izdanje Nokia Cro-a-Portera nazvano XXX. Zamišljeno da bude veliko, bilo je zamorno: u četiri dana 31 revija. Previše za skromne mogućnosti domaće na interesne skupine razbijene modne scene.

Perić i Pavlin najbolji
Iako je ledeni 15. paviljon Zagrebačkog velesajma stalno bio pun, preksinoć su izostala poznata lica. Vidjeli smo tek Zoricu Kondžu, Nevenu Rendeli, Snježanu Mehun, a svi ostali propustili su (ako se izuzme američki gost John Varvatos) dvije najbolje revije - Tea Perića i Borisa Pavlina.

Suradnja Tea Perića i MAK-a obostrano je korisna. MAK ima najbolju kolekciju ikada, a Teo priliku da ga upozna širok krug kupaca te kuće. Njegovi modeli su bez pogreške – u skladnim tonovina, retro u ideji, moderni u besprijekornoj izvedbi, odličnih proporcija i načina na koji laskaju ženskoj figuri. I ono najvažnije – kreator je koji radi modele što podjednako dobro funkcioniraju u broju 36 i 44. I te kako važno za pret-a-porter. Ostatak zadnjeg dana, osim već spomenutog Pavlina, bio je tek dug i nezanimljiv. Podbacili su čak i uvijek veseli i razigrani ELFS-i.

Nemoguće haljine
Sva četiri modna dana najjednostavnije je sažeti u doskočicu: da je kojim slučajem svemirac gledao Cro-a-Porter, zaključio bi da u ovoj zemlji žive muškarci koji se znaju odjenuti i lude žene koje uokolo bauljaju što u dugim, što u nemogućim haljinama. Premalo! Naročito za modnu smotru koja se diči imenom – najeminentnije, jer jedno je produkcija, a nešto sasvim drugo moda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije