Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objašnjava seksologinja

Većina ljudi mašta o seksu u troje, no kako isti može utjecati na odnose u vezi?

Shuttershock
30.08.2021.
u 20:15

Oni koji su u vezi u lošim odnosima, kaže seksologinja, shvatiti će da ih nikakvo seksualno iskustvo ne može popraviti.

Prema Institutu Kinsey, seks u troje najčešća je fantazija koju je, iako mnogi o tome maštaju, doživjelo samo deset posto žena i 18 posto muškaraca.

I iako u filmovima često možemo vidjeti 'trojac' (posebno dvije žene i muškarca), seksologinja Madalaine Munro rekla je za Metro da to iskustvo definitivno nije za svakoga jer se mnogi na seks u troje odluče pod nekom vrstom pritiska: ili da pokažu da imaju avanturistički duh ili pak da malo 'začine' seks u lošoj vezi. 

- Živimo u društvu u kojem prevladava monogamija, pa bi istraživanje seksa u troje moglo biti dobro iskustvo za one koji žele dublje razumjeti 'drugačije' odnose ili za one kojima monogamija i jedna osoba ne mogu zadovoljiti njihove potrebe.

Oni koji su u lošim odnosima, kaže ona, shvatiti će da ih nikakvo seksualno iskustvo ne može popraviti.

HTV-ova voditeljica oduzima dah u bikiniju: 'Čitav naš kolektiv je zanijemio'

1/5

- Ako u odnosu postoje temejne vrijednosti poput povjerenja, komunikacije ili sigurnosti, vjerojatno će ih seks u troje popraviti - kaže, a ako pak postoje nesuglasice, one će vjerojatno rasti.

Kako god, ako ste u vezi i odlučite s partnerom isprobati seks u troje, seksologinja predlaže da se pitate sljedeće stvari: 

  • Što trenutno u vezi funkcionira, a što ne funkcionira, osjećate li se oboje sigurno i zaštićeno? Koji se izazovi mogu pojaviti ako odlučite to učiniti?
  • Što oboje želite od seksa u troje, koje su vam potrebe i želje/motivi?
  • Čega se u vezi seksa u troje eventualno plašite?
  • Koje su vaše fizičke/emocionalne seksualne granice?

- Važno je zapamtiti da su vaše želje i potrebe jednako važne kao i partnerove, te o njima razgovarati; a to trebate napraviti samo ako oboje sigurno želite, bez zadrške - kaže Munro.

Par se nije dao smesti i predao se strastima na balkonu hotela na Žnjanu

'

Ključne riječi

Komentara 5

MO
montello
14:05 31.08.2021.

To nije zdrava veza u troje

HA
Hanok
22:26 30.08.2021.

Ja ne, ako zena to kaze, nisam sposoban a ako ja maštam o tome, znači moja nije dovoljna. Ajde to zamisli ako ti je Beyonce fufa, haha!

Avatar Bill Carson
Bill Carson
21:51 30.08.2021.

Seks u troje vodi ka razvodu braka. To je činjenica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije