Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Exotic Animal Expo

Već neko vrijeme Kalelargom se šeta i iguana Grinch

Iguana
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/6
27.06.2014.
u 10:49

Sedamnaest godina stara iguana Grinch, jedina je od 60-tak vrsta gmazova s izložbe koja nije tijekom boravka u Zadru u terariju.

Među tisućama Zadrana i zadarskih turista već neko vrijeme Kalelargom se šeta i Grinch. Nije došao ukrasti Božić kao i lik po kojem je dobio i ime, već 'ukrasti pažnju' brojnim posjetiteljima izložbe Exotic Animal Expo, postavljene u prostoru Cellegra na Kalelargi gdje je uz Grincha mnoštvo gmazova, opasnih i manje opasnih.

Sedamnaest godina stara iguana Grinch, jedina je od 60-ak vrsta gmazova s izložbe koja nije tijekom boravka u Zadru u terariju. On, se dakle, doduše na uzici, šeta Kalelargom na oduševljenje pogotovo djece. Promotorica Petra često ga šeta, a stručna suradnica Lidija Stanišić prepričava Grinchove impresije na Kalelargi.

- On se voli maziti, češkati, šetati po parku i biti u grmlju, no voli biti i među ljudima. Kada mu je dosadno ili kad se umori ubrza hod i tada znamo da mu je dosta. Grinch ima 17 godina i može narasti do metra i pol - rekla nam je Lidija Stanišić.

>> Prošetao Pulom na radost djece s - iguanom

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Komentara 2

Avatar cuckoo
cuckoo
10:03 01.07.2014.

Dobre su životinje ali ja bi radije ovu ženku homo sapiensa na slici.

CR
crnaguja1950
11:02 27.06.2014.

ma daaaj...što ima lijepo u toj životinji,pa to je gmaz.Idioti ga muče i umišljaju si da je pudlica.a plaše i prolaznike.nek si nabave labradora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije