Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Vaši omiljeni filmovi glavni su krivac za višak kilograma?

Gledanje televizije
Foto: Thinkstock
1/2
04.03.2015.
u 11:00

U istraživanju je analizirano koliko je kokica ostavljeno nakon projekcija filmova u sedam gradova tijekom vikenda u kojem je bio američki blagdan Zahvalnosti – nakon filma Solaris gledatelji su jeli 55 posto više kokica nego oni koji su gledali Moje grčko vjenčanje

Znanstvenici sa Sveučilišta Cornell otkrili su da gledanje tužnih filmova – drama utječe na debljanje - od 28 do 55 posto gledatelja u kinima će jesti kokice više od onih koji gledaju komedije.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Jama – internal medicine. U istraživanju je analizirano koliko je kokica ostavljeno nakon projekcija filmova u sedam gradova tijekom vikenda u kojem je bio američki blagdan Zahvalnosti – nakon filma Solaris gledatelji su jeli 55 posto više kokica nego oni koji su gledali Moje grčko vjenčanje.

Koautor istraživanja Aner Tal tvrdi da filmovi koji uzrujavaju mogu generirati emocionalno prejedanje zbog čega će gledatelji više jesti kako kompenzirali osjećaj tuge.

Ako volite drame, ne očajavajte. Vodeći autor istraživanja profesor Brian Wansink tvrdi da postoji način kako prevariti sustav: "Drame potiču ljude da jedu više ali i zdravije, posebno ako se takva hrana nudi".

>> Volimo fino jesti, a ne želimo na dijetu. Kako zaustaviti debljanje?

>> Liječnici: Dajte djeci 9 keksa na dan i spriječite debljanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije