Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI DAN MODNOG SPEKTAKLA QUELLE FASHION.HR

Varijacija crne: Od minimalizma do romantike

13.02.2009.
u 16:11

Što će se nositi slijedeće jeseni i zime na prvom danu Quelle Fashiona.hr pokazalo je pet hrvatskih dizajnera koji su u gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu predstavili svoje kolekcije za iduću godinu. Naglašena seksipilnost, ženstvenost i elegancija te prevladavanje crne i sive boje bio je glavni naglasak svih pet revija. Dizajneri također nalažu: slijedeće zime što više patentnih zatvarača!

Galerija slika: Quelle Fashion.hr

Ovosezonski Quelle Fashion.hr otvorila je revija karlovačkog dizajnera Igora Dobranića koji je inspiraciju za kolekciju pronašao u crno-bijelom svijetu kakav uglavnom i prevladava u hladnim jesenskim i zimskim danima. Ogoljela drveća bila su njegov glavni motiv pa ih je stavio i kao print na suknje, hlače i kapute, a "hladnoću" uzorka ublažili su topli materijali. Dobranić je osim da žena bude elegantna mislio i na to da joj bude toplo, ali i da odjeća bude praktična što je postigao slojevitošću. Dobranić u 2010. godini vidi futuristički ženu pa je pribjegao i umjetnim srebrnim materijalima koje je upotrijebio u izradi kaputa i ogrtača. No, tu je i dalje klasika - obavezna francuska kapica.


Video: S. Michieli/H. Felbar

Dizajnerski duo sestre Maja i Petra Špoljar naglasak stavljaju na ženski seksipil koji su odlično istaknule uskim haljinama duljine do iznad koljena i našivenim velikim cvjetovima. I one su vodile računa o udobnosti pa su sve haljine sašivene od vune. Mali odmak od haljine napravile su kolekcijom tajica i topića kombiniranih s visokim čizmama. Sestre Špoljar najavile su ono što se kasnije moglo vidjeti i u ostale tri revije - patentni zatvarači na haljinama, ali i ostalim odjevnim predmetima bit će apsolutni "must have" slijedeće jeseni i zime.

Za razliku od Dobranića i Špoljar, Ivana Barač odlučila se za umjetne materijale kao što su skaj i poliester i od njih stvorila seksipilnu kolekciju s malom dozom darkerskog stila. Barać se prvenstveno obraća mlađoj populaciji koja će zasigurno širokih ruku prihvatiti njezine prsluke od umjetne kože u kombinaciji s uskim hlačama, uz nezobilazne čizme na visoku debelu petu. Elegantnija varijanta su uske haljine i suknje do iznad koljena također s patentnim zatvaračem odostraga.

Ana Maria Ricov predstavila je također nosivu i funkcionalnu kolekciju, urbanog karaktera. I ona jesen/zimu 2009./2010. vidi u sivoj i crnoj te u prirodnim materijalima s naglaskom na pamuk i vunu različitih tekstura i tkanja u kombinaciji s pletivom. Ricov na glavu stavlja usku kapicu, nalik na onu plivačku, a cijelu kolekciju opet karakteriziraju - patentni zatvarači.

Ipak, najveći pljesak izmamio je već renomirani dizajner Ivica Skoko čiji su glavni inspirativni motivi proizašli iz kombinacije cirkusa, romske kulture i Španjolske.


Video: S. Michieli/H. Felbar

Kao što je Skoko i sam rekao, riječ je o vrlo zahtjevnoj i kompleksnoj kolekciji na kojoj je dugo radio (posljednja haljina u kojoj je prošetala Aleksandra Grdić šivana je 12 dana, a utrošeno je čak 79 metara materijala), no prema reakcijama publike bilo je jasno da su se utrošeno vrijeme i trud potpuno isplatili. Dizajner je odlično iskombinirao današnji pojam visoke elegancije s "flamenko" stilom koji podrazumijeva kombinaciju crvene i crne, bogatstvo volana, puno čipke, ali i perje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije