Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite!

Uznemirujućom fotografijom upozorili na opasnost vrtnog crijeva: Oprezno s prskanjem!

vrtno crijevo
Foto: Thinkstock
13.06.2018.
u 13:50

Voda u vrtnom crijevu može se ugrijati i do 60 stupnjeva Celzijevih pa se lako može njome opeći

Vatrogasci iz Las Vegasa upozorili su na opasnost koju skriva vrtno crijevo te se prisjetili slučaja iz 2016. godine kada je devetomjesečni Nicholas Woodger zadobio opekotine na 30 posto svoga tijela nakon što ga je majka slučajno poprskala vodom.

Naime, dječak je čekao da mu majka napuni bazenčić na napuhavanje kako bi se u njemu kupao, no ona ga je slučajno poprskala vrtnim crijevom u kojemu je bila vruća voda.

Kako je crijevo cijeli dan stajalo na suncu po visokim temperaturama, ono se zagrijalo pa je maleni dobio opekotine drugoga stupnja.

Vatrogasci iz Las Vegasa sada su ponovno upozorili na opasnost koja se krije u vrtnim crijevima jer se voda u njima može zagrijati i do 60 stupnjeva Celzijevih.

– Vrtna crijeva izložena su direktnom suncu tijekom ljeta, a voda unutar njih može doseći temperaturu od 130 do 140 stupnjeva, što može prouzročiti opekotine posebno na djeci i životinjama. Pustite vodu da curi nekoliko minuta i ohladi se prije nego što prskate ljude ili životinje – upozorili su vatrogasci.

Iako se Las Vegas nalazi usred pustinje u američkoj saveznoj državi Nevadi, ništa hladnije nije ni u Hrvatskoj s obzirom na to da posljednjih nekoliko godina rušimo sve rekorde po vrućini.

Pogledajte i galeriju: Jednostavan trik koji će spriječiti muhe da ulaze u vaš dom

vrtno crijevo
1/5
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar HrvatCroata
HrvatCroata
14:24 13.06.2018.

Draga naša Karolina. Daj nam napravi uslugu i prestani prepisivati a i pisati. Mora biti su roditelji jako ponosni na tebe kada vide ove nadrljotine koje nazivaš "vidi ovo" i "desilo se ovo"

NE
Nepoželjna
14:12 13.06.2018.

Stvarno moraš biti ''inteligentan'' da pustiš vodu iz vrtnog crijeva po djetetu.. čak i da nije vruće, treba pustiti da izađe ona voda koje je stajala u crijevu.

AU
austrougarskigeneral
20:57 13.06.2018.

pogotovo ako su vrućine veće od 40.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije