Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Uživajte za blagdanskim stolom bez grižnje savjesti i predbacivanja

Moje zdravlje naslovnica
Foto: VL
1/6
22.12.2014.
u 15:37

Donosimo veliki pregled trendova u zdravlju, ljepoti, vježbanju i prehrani za 2015. godinu te moderne dijete koje doista funkcioniraju

Što ćemo jesti, kako ćemo vježbati, mršavjeti, čuvati zdravlje i živjeti u 2015. godini?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja u novom broju magazina Moje zdravlje, koji izlazi u srijedu 24. prosinca za samo 3 kune uz Večernji list te samostalno za 9,90 kuna, znaju stručnjaci iz područja nutricionizma, zdravlja, vježbanja, ljepote...

Foto: VLm

Volimo obične namirnice

– Kupci se sve više okreću običnim namirnicama. Novi oblici stare hrane nastavit će uzlazni trend prihvaćanja kad je riječ o namirnicama poput humusa, zamrznutog jogurta i više fermentiranih proizvoda u prehrani. Sve će se manje uvoditi nove vrste “superhrane” kako bismo se podsjetili na potisnute, primjerice na crni kim i kelj. Osim biljnih dijeta, zbog zasićenosti industrijskih rješenja hrane za mršavljenje moguće je poneko iznenađenje, a jedno od njih mogao bi biti dr. Phil McGraw sa svojom dijetom 20/20 – objašnjava nutricionist Branimir Dolibašić i napominje da su u trendu vježbe s vlastitom težinom i intervalne vježbe visokog intenziteta.

Trajanje tjelovježbe sve je kraće zbog užurbanog načina života, no intenzitet se pojačava, a vježba se rano ujutro i kasno navečer.

– Možemo reći da jača svijest o tome da za zdrav život ne treba mnogo kad imamo volju što je vrlo pohvalno – ističe nutricionist Dolibašić.

No, uz 30 trendova u novom broju nismo zaboravili ni na sve one čari koje nosi prosinac!

Našu blagdansku naslovnicu krasi lijepa glumica Mirna Medaković koju ne možete ne primijetiti u seriji “Kud puklo da puklo”, a samo za čitatelje Mojeg zdravlja transformirala se u snježnu princezu!

Nutricionistica Mirna Trumbetaš savjetuje kako u blagdanskoj sezoni ne pretjerati s hranom i pićem, izbjeći nadutost, a donosi i savjete za one koji neće moći odoljeti bogatim blagdanskim obrocima. Blagdani su vrijeme radosti, ne treba se ograničavati i predbacivati si svaki kolač, ali treba ipak znati stati.

Početak nove godine uvijek se veže i za nove odluke, promjene, obećanja sebi... Zato donosimo temu koja će vas svakako navesti na promišljanje – kako se napokon zaljubiti u svoj život. Donosimo i 30 savjeta kako postati sretan i zadovoljan. Zimski godišnji odmor i te kako nam je potreban, zato pročitajte kako se kvalitetno odmoriti, a naša kolumnistica Ljubica Uvodić Vranić u Psihološkim pričama donosi ideje što bližnjima darovati od srca.

Zbogom suhoj koži!

Razgovarali smo i s dr. Vlastom Brozičević, specijalisticom fizikalne medicine i rehabilitacije koja već dugi niz godina pomaže vrhunskim sportašima da se nakon ozljeda vrate sportu. Za one koji se spremaju na skijanje donosimo i što bi sve trebali imati u putnoj ljekarni koju nosite sa sobom na zimovanje i skijanje.

Doznajte i što s mališanima raditi u određenoj dobi u kuhinji. Najmlađe treba uključiti u pripremu hrane, a osim što se na taj način zbližava cijela obitelj, kroz ovu aktivnost djeca mogu mnogo toga naučiti o zdravoj hrani. Cimet, đumbir, muškatni oraščić, anis i klinčić među najpoznatijim su zimskim začinima, a mi donosimo zašto ih trebate koristiti i kako.

Zimska boljka mnogih je suha koža koju možete izbjeći uz tajne dermatologa koje otkriva dr. Ivana Manola. Ako se pak želite opustiti i uživati u blagodatima ulja, donosimo sve što trebate znati o oleoterapiji te kada koristiti ulje pšeničnih klica, maslinovo, kokosovo ili pak sezamovo ulje... Sve ovo i još mnogo više čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje u srijedu 24. prosinca na svim kioscima!

Foto: VLm

>>Blagdanski broj magazina Moje zdravlje na svim kioscima

Komentara 1

IK
ikonoklast
16:14 22.12.2014.

moja žena ne zna stati, pojela je kutiju i pol kolača ali još uvijek ima zavidnu liniju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije