Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljekoviti agrum za tijelo

Uz ulje bergamota uživajte u aromaterapiji iz vlastitog doma

Foto: Pixabay
1/4
16.04.2016.
u 15:30

Sat vremena aromaterapije djeluje antistresno na tijelo, snižava krvni tlak i umiruje um, a prednosti eteričnih ulja cijenjene su desetljećima.

Užurbani način života i mnoštvo obaveza ostavlja malo prostora za potrebne trenutke odmora. Međutim, postoji način kako spa iskustvo doživjeti iz udobnosti vlastitog doma.

Sat vremena aromaterapije djeluje antistresno na tijelo, snižava krvni tlak i umiruje um, a prednosti eteričnih ulja cijenjene su desetljećima.

Izdvajamo bergamot - agrum sličan naranči i limunu ima nekoliko ljekovitih uloga, a najčešće se koristi kao eterično ulje:

  • djeluje umirujuće - smanjuje anksioznost i depresiju
  • poboljšava san i raspoloženje, a pomaže i kod poremećaja u prehrani
  • čisti kožu i čini ju zdravijom
  • uklanja ožiljke i ublažava bolove
  • koristi se u masažnoj terapiji

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

Donosimo tri načina kako uživati u blagodatima ovog eteričnog ulja, unutar vlastita četiri zida:

Stvaranje umirujuće kupke
Za opuštanje tijela dodajte šest do deset kapi eteričnog ulja (bočica 10mL = oko 60 kn) u kupku. Apsorbira se kroz kožu, ali ga i udišete pa ima dvostruku djelotvornost.

Očistite kožu
U posudu vrele vode dodajte pet kapi eteričnog ulja. Na lice stavite ručnik, nagnite se nad posudu vode i nekoliko minuta udišite ljekovite pare. Aromaterapijska inhalacija pročistiti će vaše dišne puteve i djelovati antibakterijski i antivirusno.

Poboljšajte losione
Nekoliko kapi ljekovitog ulja možete dodati u, primjerice kremu bez mirisa bogatu vitaminom E. Stvoriti ćete umirujući losion za suhu kožu. Vaš novi kućni proizvod poslužit će i kao masažno ulje.

Komplementarna ulja: eukaliptus, lavanda, geranij, čempres, ylang ylang

Oprez!
Ukoliko nanesete ulje bergamota, sljedećih 12 sati čuvajte se jakog sunca jer koža postaje osjetljivija i sklona oštećenju.

>> Sauna - uspješan način jačanja imuniteta i zaštite organizma tijekom zime

>> Ovo su četiri dijela tijela koji stare čak i brže nego koža oko očiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije