Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SLAST!

Uz ovih nekoliko trikova sarma će vam ispasti baš poput bakine!

Shutterstock
21.11.2020.
u 07:00

Kuharice i internet prepuni su najboljih recepata za sarmu, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da uvijek ispadne – fantastična

Kupus je jedan od najvažnijih dijelova sarme. Nije svaki kupus za sarmu. Odaberite svježi koji ćete sami ukiseliti, imat će poseban okus. Ako za to nemate mogućnosti, kupite radije na tržnici domaći nego onaj vakuumirani.

Naravno, važno je i meso! Neki kuhari kažu da se treba koristiti samo svinjetina, a drugi će preporučiti mješavinu svinjetine i junetine. Bilo bi dobro izmiješati dijelove svinjske plećke i vrata. 

Započela je božićna čarolija u jednom od najljepših zagrebačkih izloga, onom s potpisom Saše Šekoranje ✨

U loncu treba biti i malo dimljenog mesa koji će mesu dati okus i aromu. Ne zaboravite sarmu krčkati na slaboj vatri dva do tri sata, tako će biti najbolja!

Rižu nije potrebno kuhati nego je samo nekoliko minuta potopiti u vodu. Sarmu u lonac treba slagati okomito, a ne vodoravno. Lakše ćete je vaditi kad bude skuhana, a tako se sarma neće odmotavati ni okretati.

Megasarma duga 1480 metara oborila Guinnessov rekord:

1/14
Ključne riječi

Komentara 7

DG
dana11042004@gmail.com
05:53 22.11.2020.

Meni je punjena paprika daleko bolja! Zato se kod mene sarma jede samo jednom u godini

MI
mica1111
18:21 21.11.2020.

Koja receptura.Bože me sačuvaj.Rižu nemojte kuhati! Valjda ju treba servirati sirovu uz kuhani krumpir.Joj,joj. Moja bi se baka prevrtala u grobu da ovo čuje!

ST
Stipan
18:18 21.11.2020.

Ovo nije nikakav recept niti mudrost! Napisano ništa svašta .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije