Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO JEDNOSTAVNO

Uz ovih 5 savjeta bit će jednostavno održavati boju kose

Foto: Shutterstock
1/2
22.09.2019.
u 07:56

Postizanje savršene nijanse gotovo je nemoguća misija bez agresivnih boja za kosu, a loše održavanje boju može nepovratno uništiti.

U najboljem slučaju, ista nijansa može se postići prilikom sljedećeg bojanja. Donosimo savjete kako što dulje održavati boju i sjaj obojane kose.

1. Pričekajte s pranjem

Kosu nikako nemojte prati u prvih 24 sata, a ako se radi o intenzivnim nijansama poput crvene ili crne do prvom pranja pričekajte minimalno 48 sati.

2. Ispravni proizvodi

Nisu svi proizvodi za kosu namijenjeni vašim tipovima. U dogovoru s frizerkom otkrijte koji proizvodi su idealni za bojom tretiranu kosu određenog tipa. Jedan posjet drogeriji osigurat će kvalitetnu dugotrajnu boju na kojoj će svi zavidjeti.

3. Odabir šampona

Koristite šampone bez sulfata. Svaki šampon koji se izrazito jako pjeni to čini radi djelovanja sulfata. Ovo znači da on dobro uklanja prljavštine i nečistoće, ali s njima odnosi boju. pronađite neki blaži šampon koji se minimalno pjeni. 

4. Odabir vode

Toplu vodu poželjno je izbjegavati jer ona lakše ispire boju, a ovo posebno vrijedi za prvo pranje nakon bojanja. Pokušajte kosu prati u hladnoj ili barem mlakoj vodi kako bi sačuvali intenzitet nanesene boje.

5. Manje sunca

Ako ste nedavno obojali kosu pokušajte izbjegavati izlaganje kose suncu. Sunce svojim zrakama izbjeljuje kosu. Za slučaj da ne možete izbjeći sunce, stavite šešir ili kapu, a kosu povežite u rep ili neku od sada modernih punđa.

Pogledajte znaju li muškarci prepoznati proizvode za žene:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije