Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno

Uz ovaj savjet vaše čaše za vino uvijek će biti kristalno čiste!

shutterstock
18.01.2020.
u 19:14

Izvukli ste predivne čaše za vino za svoje goste kako bi cijela atmosfera bila što ljepša, ali nakon slavlja ste požalili jer ih je jako teško oprati. Uz ove savjete olakšajte si stvar.

Profesionalci će preporučiti poliranje krpom od tkanine za kristalno čisti efekt. Nakon pranja toplom vodom posložite ih naopako na povišenu podlogu kao što je rešetka iz pećnice ili hladnjaka. Kada su suhe, obrišite rubove za sjaj.

Ako ih perete u perilici suđa, pazite da se ne dodiruju i perite ih na laganom programu.

Oprane i suhe čaše najbolje je držati u zatvorenoj komodi ili ormariću kako bi se spriječilo taloženje prašine, ali kada gosti ponovno dođu i odlučite u njima poslužiti vino očistite ih na sljedeći način. Prvo ih ostavite u vrućoj vodi na neko vrijeme, a zatim u vodu stavite sodu bikarbonu i prašak te dobro operite. Nakon pranja ih nemojte brisati već ih ostavite u hladnoj vodi u koju ćete narezati svježi krumpir i dodati nekoliko žlica octa. I na kraju, čaše opet operite u toploj vodi i obrišite čistom krpom.

Što vaš dom govori o vama saznajte u videu:

Ključne riječi

Komentara 1

GI
Gips
22:22 18.01.2020.

Bogumi pravi trik! Dva ipo sata šljake i 100 kuna materijala za oprat par čaša? Pit će se iz boce ako se mene pita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije