Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na izgled bezazleno

Usnice na udaru hladnoće ulaz za ozbiljne infekcije

usta
Press Association/PIXSELL
05.03.2013.
u 12:00

Problem s kojim se susreću gotovo svi jesu suhe i ispucale usnice za što je odgovorna i hladnoća kojoj je taj osjetljivi dio lica izložen.

Sezona grijanja šteti koži, kosi, sluznici... Kosa je naelektizirana od suhog zraka u grijanim prostorijama, koža se ljuska, oči suze, a zbog suhoće sluznice nosa česte su respiratorne infekcije. Problem s kojim se susreću gotovo svi jesu suhe i ispucale usnice za što je odgovorna i hladnoća kojoj je taj osjetljivi dio lica izložen.

Popularne \'mazalice\' za usne u stikovima vrlo često sadrže derivate nafte i nisu najbolje rješenje za njegu i zaštitu usana tijekom hladnog doba godine.

Okušajte se u izradi domaćih pripravaka na bazi biljnih preparata, shea maslaca, pčelinjeg voska i eteričnih ulja s terapeutskim učincima. Pokušajte svakodnevno njegovati usne, posebno prije izlaska iz kuće te nekoliko puta tijekom dana obilno ih namažite balzamom koji ste napravili. Ne čupkajte i ne grickajte suhu kožicu, a izbjegavajte intervencije prstima kako ne bi izazvali infekciju. 

1. Ranice od grickanja i čupanja kožice usana

Pripremite blagi piling od meda i šećera pa njime namažite usne i blago trljajte kako bi skinuli suhu kožu. Isperite pa obilno namažite shea maslacem.

2. Herpes, uporni virus koji vreba napuklu sluznicu

U slučaju dodatne infekcije rane potražite pomoć, no, za početak češće perite ruke, izbjegavajte poljupce, i ne dijelite pribor za jelo. Bol će ublaziti oblozi od kockice leda.

3. Žvale, neugodni \'suveniri\' lošeg imuniteta

Žvale na ustima mogu biti vrlo neugodne, a uzrokuju ih stafilokoki i gljivice, nedostatak vitamina B2, anemija uzrokovana nedostatkom željeza te prljavo posuđe.

>>Olovo u ruževima za usne može smanjiti IQ

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije