Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška posljedica

Upozorava na opasnosti griženja noktiju: 'Skoro sam morala amputirati vrh prsta'

@laurennnnichols
14.02.2020.
u 09:26

Lauren Nichols, studentica iz Teksasa na svom Tik Tok profilu upozorila je ljude da prestanu gristi nokte nakon što se njena rana oko noktiju inficirala i skoro je morala amputirati vrh prsta.

Lauren objašnjava kako se 8. siječnja probudila sa zelenom modricom na prstu, ali je prvo mislila da je to samo ozljeda koju je slučajno zadobila, prenosi Daily Mail. Idući dan otišla je kod liječnika i dobila antibiotike koji su joj trebali pomoći, ali nakon dva dana njena modrica se pogoršala. Shvatila je da joj antibiotici ne pomažu nakon što se zelena modrica proširila, a prst joj je sve više naticao.

Pogledajte Laurenin video koji pokazuje što joj se dogodilo:

"Sve se pogoršalo 11. siječnja. Kao što vidite, još je više natečeno, a sad je i crveno", rekla je u svom videu na Tik Toku.
Ponovno je otišla kod liječnika i saznala da ima paronihiju, infekciju kože koja se pojavljuje oko noktiju na rukama ili nogama nakon što se koža okolo ozlijedi ili iziritira. Uspostavilo se da treba ići na operaciju, a skoro je trebala i amputirati vrh prsta, sve zbog toga što grize nokte. Operacijom, nazvanom terapeutsko ispiranje,liječnik joj je uklonio infekciju iz prsta, ali Lauren je imala sreće: "Moj liječnik mi je rekao da mora amputirati vrhove prstiju ljudima zato što infekcija postane užasno gadna i da imam sreće što sam došla tada."

Lauren je poslušala upozorenje i prestala gristi nokte, a sada preko svojih društvenih mreža želi upozoriti koliko ozbiljan može postati ovaj problem i koliko posljedice može imati. Paronihija je ozbiljna bolest jer se infekcija može prenijeti u krvotok i uzrokovati druge ozbiljne probleme, a u ekstremnim slučajevima može dovesti i do smrti.

1/7

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije