Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naivno?

Upoznala je muškarca putem interneta i mislila da je 'onaj pravi', a on ju prevario za više od 300 000 kuna

shutterstock
19.04.2021.
u 12:30

Novac nije slala direktno njemu već ga je uplaćivala preko jedne aplikacije koja joj je uredno slala i obavijesti o tome koliko po ulaganju iznosi njena zarada

Učiteljica matematike Eva Kedoula (53) počela je prije nekoliko mjeseci svakodnevno razgovarati putem interneta s Jessejem, muškarcem za kojeg je bila uvjerena da je 'onaj pravi' za nju. Dugo je, kaže, bila sama, pa se odlučila prijaviti na Facebook Dating aplikaciju, koja joj je brzo pronašla 'idealnog partnera', 34-godišnjaka s kojim  odmah 'kliknula'.

Njih dvoje su tako započeli komunikaciju u kojoj su svakodnevno izmjenjivali poruke, pa je Kedoula povjerovala u njegove dobre namjere i kad joj je predložio da u jednu stranu investicijsku kuću uloži svoj novac, koji će joj se višestruko vratiti, pristala je.

Učiteljica je na njegov nagovor čak reprogramirala i svoj stambeni kredit i u 'poslovnu priliku' muškarca koji joj se svidio uložila sve što je imala.

- Zagrizla sam, prevario me. Igrao je na to što sam usamljena i na onu 'klasičnu foru' o brzom bogaćenju na koju se mnogi ulove - rekla je za Mirror, upozoravajući sve da ne ponavljaju njenu pogrešku.

Iz mnogih joj je razloga, kaže, njegov poslovni pothvat zvučao ostvariv, no kad je shvatila da je ipak predobar da bi bio istinit, bilo je prekasno...

Pamela Ramljak upozorila na prevaru: 'Molim vas ne nasjedajte na ovo'

1/12

- Naveo me da pomislim da zarađujem na novcima koje mu uplaćujem, pa sam posudila i novac koji nisam imala - priča Kedoula koja je startala 'oprezno' i u Jessejev 'projekt' prvo uložila svoju ušteđevinu, oko 44.000 kuna ( 5.000 funti).

Novac naime nije slala direktno njemu već ga je uplaćivala preko jedne aplikacije koja joj je uredno slala i obavijesti o tome koliko iznosi njena zarada, koja je naravno rasla proporcionalno uloženom. 

Foto: Eva Kedoula

- Aplikacija je jedan od razloga što sam povjerovala da je cijela priča legitimna - dodala je, no kad je uložila ukupno 307.500 kuna (35.000 funti) i dva tjedna kasnije se predomislila i pokušala uloženo povući, rečeno joj je da mora uložiti još prije nego što može pristupiti svojim sredstvima.

Kad je to odbila, 'korisnička služba' lažne aplikacije optužila ju je da ih pokušava prevariti, a Jesse joj je rekao da je 'sigurno nešto pogrešno radila'.

Tada je, kaže, nazvala policiju koja je njen slučaj proslijedila Odjelu za prevare, no mala je vjerojatnost da će joj se novac vratiti jer stručnjaci vjeruju da prevaranti već dulje vremena na isti način uspješno operiraju po cijelom svijetu.

Očajna je učiteljica zatražila pomoć i od bivšeg britanskog policajca i istraživačkog novinara Marka Williamsa-Thomasa, koji je zasad doznao samo da prevaranti 'posluju' s jedne hongkonške IP adrese.

Liječnica pokazala kako bi trudnice trebale nositi sigurnosni pojas u automobilu.

Komentara 3

Avatar Mali Berica
Mali Berica
15:04 19.04.2021.

Stvarno ti mora faliti daska u glavi da u današnje vrijeme nekome daš podatke koga si upoznao na internetu, ili još gore da s takvom virtualnom osobom dogovoriš upoznavanje uživo. Internet je leglo silovatelja, pedofila, psihopata, ubica, policijski podaci jasno govore da je ogroman broj onih koji su teško stradali fizički, psihički, financijski, na sve moguće načine. Ja pamtim u Zagrebu prije dvadesetak godina kad se jedna policajka htjela tako upoznati uživo pa ju je ovaj zatukao čekićem nasred ulice, a takvih primjera ima koliko hoćete.

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
14:48 19.04.2021.

Kad će žene već jednom naučiti kako s muškarcem ne postoji veza putem interneta nego samo prevara. Prošetaj po svojem mjestu, uvijek ima netko tko žudi za pažnjom kao i ti

MO
montello
20:03 19.04.2021.

to nije mjesto di mekome mozes vjerovati naivna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije