Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasmijat će vas

Upoznajte riječkog imitatora koji je genijalno "skinuo" Plenkovića, Bagu, Bernardića

10.07.2020.
u 11:25

Danko ima bezbroj talenata, a isto toliko ponuda za posao. Između nastupa i honorarnog vođenja evenata odlučio je napisati dvije predstave, odnosno dva imitatorska showa.

Ovih dana zasigurno ste na društvenim mrežama naišli na njegov video imitatora Danka Ažića kojem imitira aktere trenutačne političke i zdravstvene situacije - Plenković, Bernardić, Petrov, Božinović, Bandić, Bago, Mamić... Teško je reći koga je Danko bolje "skinuo" pa je najbolje da sami procijenite u videu:

Danko Ažić dolazi iz Rijeke, a trenutno živi u Zagrebu. Ovaj 26-godišnjak radi kao imitator, komičar, satiričar, a honorarno nastupa po raznim eventima. Završio je Filozofski fakultet u rodnoj Rijeci, radio je kao radijski voditelj, surađivao s brojnim YouTube kanalima, a također je bio suradnik za NewsBar. Osim toga, napisao je i dva satirična imitatorska showa "Bok (i) Hrvati" i "Koronike iz Hrvatske", na temu koronavirusa. Premijera drugog djela održat će se 17. srpnja u Rijeci, Caffe Bar Corto Maltese. 

Foto: Danko Ažić

- Rekao bih da sam osoba s raznim interesima i cilj mi je uvijek baviti se onime što me najviše ispunjuje, te na tom putu zabaviti ljude, inspirirati ih, motivirati ih da postanu najbolje verzije sebe. 

U moru poslova našao se i onaj voditeljski, ali i glumački.

- Radim i kao MC, odnosno voditelj raznih manifestacija, imam i nešto glumačkog iskustva u kontekstu interaktivnog kazališta, ali i u kontekstu brojnih skečeva i reklama koje sam do sada snimio. Nastupao sam i po raznim festivalima, proglašenjima najboljih sportaša i sličnim manifestacijama.

Imitacijom se počeo baviti još u djetinjstvu, ali tek u srednjoj školi taj talent je usavršio imitiranjem profesora pa raznih osoba iz svijeta slavnih. Počeo je objavljivati kratke videe na društvenim mrežama, a pozitivne reakcije ljudi su ga motivirale da snima i dalje. 

- Naravno, imitacije su samo jedan od mojih interesa i strasti, ali mi je taj talent zasigurno otvorio mnoga vrata i omogućio da proživim brojna zabavna i zanimljiva iskustva. Volim objediniti više mojih interesa u jedan pa su primjerice rap imitacije nešto što volim raditi jer, između ostalog volim pisati rap pjesme i volim freestyle rap izražavanje. Primjeri rap imitacija koje sam napravio su: video spot "Bok (i) Hrvati" u kojem repam kao  Plenković, Bandić, Mamić, Modrić, Petrov, Massimo, Mišo, Ćiro, Karamarko - taj spot je ujedno i najava istoimene predstave, te taj video na satiričan način aktualizira brojne probleme s kojima se RH suočava zadnjih godina. U rap spotu "Vatrena poruka" se kao Mamić, Ćiro i Modrić osvrćem na uspjeh HR reprezentacije sa svjetskog prvenstva, a na kraju kroz lik Ćire šaljem poruku narodu da bi se trebali ujediniti oko relevantnijih stvari od nogometa. U većini mojih videa i nastupa želim poslati i neku dublju poruku, ispričao nam je Danko. 

Kod Danka nema puno treniranja, već sam osjeti koja osoba bi mu 'legla' za imitaciju, a onda samo to usavršava. Ako se ipak dogodi da za potrebe nekog projekta mora imitirati nekog koga nije do sada, onda gleda videe s tom osobom i fokusira se na gestikulacije, dikciju, boju glasa, karakter... 

- Ipak, najčešće imitiram ličnosti koje su aktualne i imaju neke specifičnosti u načinu izražavanja te su na neki način zanimljivi široj javnosti. 

Priprema za skeč ili nastup ne traje dugo jer uglavnom doživi 'nalet' inspiracije, pa vrlo brzo napiše koncept, tekst i šale. 

Njegov talent primijetili su i renomirani glumci i poznati umjetnici, a to mu je, kaže, poticaj za daljnji rad. 

- Reakcije publike me uvijek na nastupu ispune pozitivnom energijom koja se ne može opisati, hvala im na tome, oni su mi također motivacija da se i dalje nastavim baviti ovakvom vrstom performansa.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danko Azic (@dankoazic) on

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije