Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRŠAVI

Upoznajte originalni program zdravog mršavljenja

renata sopek
Foto: Arhiva Večernjeg lista
1/2
10.02.2010.
u 09:01

Program je namijenjen svima koji na učinkovit i trajan način žele izgubiti prekomjernu težinu, promijeniti svoje prehrambene navike, doći u formu, naučiti sve o jednostavnim vježbama tijela te doznati kako se kvalitetno i zdravo hraniti.

Promijeniti prehrambene navike, dovesti tijelo u formu, smršavjeti 3-5 kilograma i sve to u pet tjedana, plan je programa “Smršavi” Renate Sopek i njezina tima u fitness centru Cibona na koji se mogu prijaviti apsolutno svi, bez obzira na dob i prethodnu kondiciju.

– Program je osmišljen tako da je, što se tiče vježbanja i prehrane, dostupan svima. Savjeti nutricionista osmišljeni su da se uklapaju u raspored svake osobe, bila ona zaposlena ili ne. No najvažnije je da se svakomu pristupa individualno, dakle da se program prilagođava osobi, a ne ona programu. Time se ujedno izbjegava stvaranje osjećaja prisile da se nešto mora raditi na točno zadani način – objašnjava Renata Sopek.



Bez osjećaja gladi

Koncepcija je programa – vježbanje tri puta na tjedan i konzumacija proteinskih shakeova dva puta na dan, uz promjene u prehrani na temelju konzultacija s Nenadom Bratkovićem, magistrom nutricionizma.

Renatin tim jamči svima koji se pridržavaju plana gubitak barem tri kilograma, ali vjeruju kako je stjecanje zdravih životnih navika i važnije od toga.

– U tih pet tjedana izgubit će od tri do pet kilograma, ovisno o osobi, a, naravno, svi koji žele mogu i nakon toga nastaviti s programom u novoj grupi ili u vlastitom domu – kaže Renata.

Svaki sudionik jutro započinje proteinskim shakeom koji zamjenjuje cjeloviti obrok. Shakeovi se piju za doručak i večeru, dok ručak ostaje klasičan obrok prema uputama nutricionista.

– Shakeovi omogućavaju smanjenje dnevnog unosa kalorija, a najbolje je što osoba i dalje može imati dva međuobroka i jedan klasičan obrok, što znači da jede pet puta na dan. Dakle, nema osjećaja gladi koji prati većinu dijeta – zaključila je Renata.

Sjedilački život

A kako sve funkcionira u praksi, pratit ćemo iz tjedna u tjedan uz Nikoletu Toljan i Vlastu Bijelčić.

Tridesetčetverogodišnja Nikoleta za program se odlučila kako bi promijenila prehrambene navike te počela redovito vježbati, s obzirom na to da zbog prirode posla po osam sati sjedi.

– Smatram da moje prehrambene navike od ranog jutra nisu ispravne, budući da prije posla ili ništa ne jedem ili pojedem samo pecivo, dok kavu, recimo, ne propuštam, a za ručak obično jedem sendvič ili nešto na brzinu, tako da mi je tek večera konkretna – objašnjava Nikoleta, puna pozitivnih dojmova s prvog susreta ovog ponedjeljka, od kada se i broji ključnih pet tjedana programa. Ništa manje oduševljena nije ni 56-godišnja Vlasta Bijelčić kojoj je, uz promjenu prehrane, cilj smršavjeti i uz vježbanje učvrstiti mišiće.

– Želim smršavjeti i otopiti nakupljeno salo. U godinama sam kad je metabolizam ionako usporen, a uz moj većinom sjedeći radni dan potrebno mi je dodatno kretanje – kaže Vlasta, koja s nestrpljenjem iščekuje prvi sat treninga.

Više informacija o detaljima programa možete dobiti na web stranicama programa : www.smrsavi.com.

Komentara 5

DO
doktorica
10:44 10.02.2010.

Svatko može smršavjeti ako se drži savjeta o zdravoj prehrani i može vježbati i sam doma (o tome ima puno literature ) i ne mora trošiti novce u nekakvim fitness centrima kod Sopekice.

SO
sotokuco
12:06 10.02.2010.

Da je onako bit lud i vjerovat ovakovim budalama, ni sam Bog ne zna koliko bi čovjek potrošio love. Naivnih je uvijek bilo i zato će ova uvijek imati posla. Od mene neće.

AG
Agramer198
12:58 10.02.2010.

manje navečer jesti, ne rezati šnite kruha debele ko Sljeme, povrće ubaciti u mišung i bute vidli kak idu kile dole.. kakva Renata Dvopek,ona će meni pametovati i još da joj platim za zmišljanje tople vode? je da, ziher..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije