Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše za zdravlje

Umorni ste, osjećate bol i imate zatvor? Ovo su jasni znakovi da se premalo krećete

shutterstock
11.05.2020.
u 07:00

Puno ljudi misli da pojmovi kao što su 'više kretanja' i 'fizička aktivnost' znače da se dnevno treba odvojiti barem sat vremena za trening i tako minimalno pet puta tjedno. Varaju se, dovoljno je stvarno malo vremena odvojiti u danu da poboljšate svoje zdravlje.

Odavno je poznato da bi tjelovježba trebala biti sastavni dio svačijeg života i da ima pozitivne učinke na zdravlje, a hodanje ili trčanje četiri puta tjedno po 30 minuta dovoljno je da smanjite razinu stresa, prenosi The Healthy i donosi nekoliko pokazatelja da se premalo krećete.

Uz ove savjete ostanite u formi i nakon 50.:

Stalno ste umorni
Ako stalno osjećate umor, čak i uz dobru prehranu i kvalitetan san, možda vam nedostaje kretanja. Vježbanje dulje od 30 minuta čak i niskog intenziteta povećava energiju i smanjuje umor.

Osjećate bolove u tijelu
Nagli osjet boli u leđima, koljenima ili vratu može biti jedan od znakova da niste dovoljno fizički aktivni. Pomicanje mišića i zglobova može vam pomoći da ublažite bolove, pogotovo ako konstantno sjedite.

Pod stresom ste
Ako osjećate pritisak zbog obaveza, najbolji lijek je sport, a treninzi ne moraju nužno biti visokog intenziteta. Možete otići u šetnju ili lagano trčati 30 do 45 minuta kako bi smanjili razinu stresa.

Imate problema s probavom
Fizička aktivnost pozitivno utječe na ubrzavanje metabolizma. Ako imate problema sa zatvorom razmislite još jednom krećete li se dovoljno. 

Imate osjećaj da ništa ne stignete
Ako imate osjećaj da ste izgubili kontrolu nad strukturom vlastitog vremena zbog previše obaveza, možda vam je potreban predah. Osim toga, ako u svoju rutinu uvedete redovito vježbanje psihički ćete se lakše nositi s izazovima.

Nekvalitetno spavate
Ako imate poteškoća sa spavanjem možda je vrijeme da počnete vježbati. To će vam poboljšati san i osjećat ćete se bolje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije