Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koja je razlika

Ulje za masažu – kako ga odabrati i gdje kupiti?

23.10.2017.
u 10:48

Bazna ulja biljnog su porijekla i najčešće nemaju jaki miris. Ova ulja najčešće se koriste zasebno za običnu masažu ili zajedno s esencijalnim uljima, kao razrjeđivači.

Ulja za masažu koriste se kako bi ruke lakše klizile po koži tijekom masiranja. Ujedno su hranjiva za kožu te pomažu u relaksaciji. Bitno je znati odabrati pravo ulje, kako bi dobili sve prednosti masaže.

Vrste ulja za masažu

Postoje dvije vrste ulja za masažu: bazna i aromatična.

Bazna ulja biljnog su porijekla i najčešće nemaju jaki miris. Ova ulja najčešće se koriste zasebno za običnu masažu ili zajedno s esencijalnim uljima, kao razrjeđivači.

Foto: Thinkstock

Aromatična ili esencijalna ulja sadrže posebne ekstrakte bilja, a koriste se za aromaterapiju. Ova ulja imaju ugodnu aromu te pomažu relaksaciji, koncentraciji, smirivanju ili tretiranju određenih stanja (kao što su menstrualni bolovi ili depresija). Potrebno je male količine jednog ili više esencijalnih ulja pomiješati s baznim uljem prije primjene na kožu.

Kako odabrati ulje za masažu

Najbolja bazna ulja su ekstra djevičanska, hladno prešana jer zadržavaju najviše prirodnih sastojaka. S obzirom da se dobivaju iz različitih biljnih izvora, imaju različite vrijednosti.

Koja su najbolja bazna ulja i koje su njihove prednosti pročitajte na portalu Kreni zdravo

Komentara 1

ZI
Zirafa10
11:56 22.12.2017.

Savjeti za odabir ulja za masazu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije