Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
može uzrokovati oštećenja

Ulje nikada ne biste trebali bacati u sudoper ni zahod: Evo ispravnog načina

shutterstock
19.01.2021.
u 15:30

Ulja i masti se na kraju zalijepe, nakupljaju se u cijevima i uzrokuju začepljenje

Ako ostatke pića, juhe, umaka i drugih tekućina bacate u sudoper, odlaganje ulja na isti način moglo bi vam se činiti kao sasvim logična stvar. No, masnoće i ulje mogu uzrokovati ozbiljne probleme vašem vodovodu te bi se trebale držati što dalje od njega, kako piše Metro.

Ulja i masti se na kraju zalijepe, nakupljaju se u cijevima i uzrokuju začepljenje. Nakupljene masti također mogu doprinijeti začepljenjima koja dovode do stvaranja otpadnih voda i poplava, što može nanijeti ozbiljnu štetu vašem domu. 

Sada znamo koja hrana može trajati stoljećima, pa i tisućljećima:

1/3

Umjesto toga, male količine ulja i masti možete baciti u vaše smeće, nakon što se sasvim ohlade. Pokušajte skinuti što više ostataka prije nego što ga stavite u pranje, jer ulje i u vodi od posuđa može stvoriti probleme.

Ako imate veliku količinu ulja ili masti. nemojte je bacati u smeće niti u zahod. Budući da je voda daleko gušća od ulje i ne miješa se s njim, ulje u cijevima se i dalje može ohladiti te uzrokovati štetu. Umjesto toga, korisno je imati stare staklenke ili posude za sakupljanje rabljenog ulja. Najbolje je upotrijebiti nešto s poklopcem kako se ne bi izlijevalo i stvaralo nered u vašoj kanti za smeće. Jednostavno staklenku bacite u smeće i ne morate brinuti o mogućim štetama.

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost perilice dok se u njoj pere posuđe:

Ključne riječi

Komentara 4

LU
Lujo123
21:06 19.01.2021.

Autor bi morao znati da se staklenke ne bacaju u komunalni otpad, već se odvajaju u posebne spremnike za staklo, ali prazne i bez ulja i bilo čega drugog!

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
00:03 20.01.2021.

Piše autor: "Budući da je voda daleko gušća od ulje i ne miješa se s njim....". Čovjek na ovom portalu svaki dan nešto krivo nauči.

IM
imart143
08:18 20.01.2021.

Perilica mi je spojena na sifon od sudopera i kad ispusta deterdjent i vodu na 50 stupnjeva fino opere cijevi odvoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije