Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IME DOBILA PO PASTIRU

Legenda o najukletijoj šumi na svijetu

Micklaus George
22.07.2018.
u 13:00

Sva ta čudna događanja navela su mnoge ljude da vjeruju kako šuma pruža pogled druge dimenzije, a oni koji uđu u nju nikad više neće moći izaći iz nje

Rumunjska pokrajina Transilvanija, poznata je po gotičkim dvorcima, srednjoeuropskim gradovima i najpoznatijom legendom o grofu Vladu Drakuli, no poznata je i po 'najukletijoj' šumi na svijetu - Hoia Baciu.

Šuma Hoia Baciu, smještena je blizu grada Cluj-Napoca, a pokriva područje od 250 hektara. Ime je dobila po imenu jednog pastira koji je, kako legenda kaže, ušao u šumu sa svojim stadom od 200 ovaca i nikad se više nije vratio.

Dobila je na popularnosti 1960. godine kada je biolog Alexandru Sift snimio nekoliko fotografija letećeg objekta u obliku diska iznad šume.

Oni koji su se odvažili prošetati se šumom kasnije su komentirali neobične osjećaje koje su osjećali u njoj i stalno prisutni osjećaj kao da ih netko promatra. Neki kažu da su osjećali mučninu, tjeskobu i uznemirenost, a neki su čak dobili i neobjašnjive ogrebotine i opekline po tijelu.

Posjetioci šume tvrde da čuju glasove i vide obrubljene glave koje vise s drveća, a zabilježeno je i da se električni uređaji kvare kada su u šumi, što istraživatelji paranormalnog povezuju s nadnaravnom aktivnošću.

Sam izgled šume je tajanstven, zanimljiv i bizaran, koji čak ni biolozi ne mogu objasniti, od neobično zakrivljenih stabala do jednog čistog, praznog mjesta u šumi gdje uopće nema drveća.

Sva ta čudna događanja navela su mnoge ljude da vjeruju kako šuma pruža pogled druge dimenzije, a oni koji uđu u nju nikad više neće moći izaći iz nje.

VIDEO Skrivene lokacije na Google mapama

Komentara 6

DP
d.pia
19:17 09.07.2018.

drvećima?!

Avatar MicroCube
MicroCube
13:42 22.07.2018.

... "vide obrubljene glave" .. i onda zele novac za tiskano izdanje.

ZI
zico
14:14 22.07.2018.

pa neki dan je ovaj članak bio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije