Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas!

Ugrizao ga krpelj pa dobio lajmsku bolest: 'Tijelo mi se raspada. Sve bih napravio da mi bude bolje'

Facebook/Joe Blackaby
18.07.2019.
u 15:21

Ugriz krpelja prije šest godina ostavio je trajne posljedice na jednog muškarca. Život mu se u potpunosti promijenio, a svaki dan je nova borba

Joe Blackaby (22) iz Walesa je prije šest godina bio na glazbenom festivalu gdje ga je ugrizao krpelj i dobio je lajmsku bolest, a život mu se potpuno promijenio.

Tada nije ni znao da su krpelji opasni i da ih treba pažljivo ukloniti kako tijelo ili glava životinje ne bi ostali na koži. Jednostavno ga je maknuo s tijela, a idući dan se nije baš osjećao najbolje. Mislio je da samo mamuran. Bilo je potrebno tri godine da mu se dijagnosticira lajmska bolest, a sada osjeća velike posljedice.

Foto: Facebook/Joe Blackaby

Infekcija je zahvatila većinu njegovih organa, uključujući srce. Teško hoda, govori i teško se fokusira na jednu stvar, a da ne osjeti umor.

"Ova bolest mi je oduzela život. Grozno je gledati kako ti se tijelo raspada. Sve bih napravio samo da mi bude bolje. Moj doktor je odustao od mene, ali ja i dalje ne odustajem", rekao je za Daily mail Joe.

Lajmska bolest je infekcija koju prenose zaraženi krpelji, a prvi simptom su: crvenilo na koži oko uboda, umor, bol u mišićima, glavobolja, vrtoglavica, upala zglobova, nepravilni srčani otkucaji i visoka temperatura. Liječi se antibioticima, a važno je liječiti prvi stadij bolesti kako bi se spriječio razvoj težih i kroničnih oblika bolesti. 

Joe je rekao kako mu je svaki dan nova borba za život. "Imam probleme s pamćenjem i ne sjećam se stvari iz prošlosti. Kada gledam svoje fotografije iz mladosti imam osjećaj kao da je to neka druga osoba."

Izgubio je i kilograme, a ne može ništa napraviti da promijeni situaciju. Jedina pomoć je odlazak u Ameriku u kliniku koja je specijalizirana za tu bolest. Njegov prijatelj stavio je njegov slučaj na stranicu GoFoundMe gdje ljudi mogu uplaćivati novce za odlazak u kliniku. Do sada je skupljeno 23 000 funti, odnosno oko 187 000 kuna. 

Ključne riječi

Komentara 6

ZO
zoranos
15:53 18.07.2019.

Jako opasna bolest i podmukla - ja sam je imao ali sam skužio na vrijeme. Mjesec dana sam imao taj veliki crveni krug/mrlju na nozi koji je bio sve manje uočljiv što se više širio. Nikakvih simptoma nisam imao i mislio sam da će proći i slučajno sam na netu našao da je to možda ta bolest. Doktorica pogledala i dala mi sumamed - nakon par dana sve nestalo. Tko zna što bi bilo da nisam skužio.

Avatar Apsalar
Apsalar
16:13 18.07.2019.

Koji škrtci ti englezi! U Hrvatskoj bi se to prikupilo u 5 dana. Npr. Hrvatska nogometna reprezentacija bi skupila za sekund... A što njihovi nogometni multimilijarderi rade?

BE
Benjesuah
08:15 19.07.2019.

LDN, low dose naltrexone je odgovor na ovu bolest i mnoge druge autoimune bolesti (Multipla Skleroza, Lupus , Hashimoto, Graves, Artritis). Istražite koga zanima ili kome je potrebno. Lijek koji je mnogima promijenio život, a o kome moderna medicina šuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije