Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Sherry’s Wines & Bites

Ugodno sklonište od gastro prosječnosti

Restoran Sherry’s Wines & Bites
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
15.10.2015.
u 10:42

Kad sam prije ohoho godina (ohoho = cca petnaest) s prijateljem zaglavio u New Yorku, odveo me na tzv. tajno mjesto gdje ide samo ekipa koja zna voditelje i vlasnike lokala. Popeli smo se na ne znam koji kat stare stambene zgrade u Greenwich Villageu, a ja sam se čudio zašto me vodi u neki stan pored toliko atraktivnih lokala u kvartu. Kad su se vrata otvorila, skužio sam o čemu je riječ. Stupio sam u prostor gdje tulum traje non-stop. Poslovni ljudi u radnim odijelima plesali su s damama u večernjim haljinama i nisam se mogao oteti dojmu da su tu već par dana... Bio je to mali korak za mene, ali veliki za moju jetru. Prostor je bio nevjerojatno ušminkan, hrana senzacionalna.

Mišljenja sam da bi svaki ozbiljan grad trebao imati barem jedno takvo sklonište od prosječnosti. I gle, imamo ga. Ime mu je Sherry’s Wines & Bites. Koji ću zbog lijenosti odsad zvati SWB. Ondje možete banuti u bilo koje doba dana i noći i osjećati se kao da ste teleportirani u jedan od takvih ultraurbanih klubova. Talijanski kuhar koji ondje radi dočekat će vas s pogledom iskusnog dijagnostičara, procjenjujući što bi mogao učiniti za centriranje vaše propasirane aure. Čovjek je umjetnik, radi iz donesenog materijala. S obzirom na to da sam radio u talijanskom restaču, poznata mi je dijagnoza tih divnih hiperaktivaca. Pun ih je prostor, sve vide, sve kontroliraju, uvijek su čujni, gledaju te dok papaš, strepe, željeli bi te upoznati, ne žele te upoznati, poznaju te...

Od ostalih supermoći koje posjeduju najdivnija je moć pripreme maštovitih i zdravih jela. Ponudio me krasnim spletom lagano pečene piletine i divne salate. Spoj je jedinstven jer spretno kombinira termički obrađeno meso s ultratanko izrezanim plohama jabuke, korabe, te s potočarkom i još sijaset ukusnih vrsta zelenjave. Stoga, ako ste gladni prave, zdrave i maštovite kuhinje, to je to. Vinska karta uspješno prati ritam kuhinje i posjeduje etikete kakve rijetko viđamo.

Dizajn prostora i dodatna oprema potvrđuju dobar ukus vlasnika i pružaju odmor od mediokritetskih zalogajnica. Jazz koncerti i poneki DJ također mogu pružiti utočište od ravnodušno-sivkaste boje Britanskog trga.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije