Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poučno

Učiteljica pokazala djeci koliko su njihova računala zapravo prljava uz pomoć - kruha!

Jaralee Annice Metcalf
19.12.2019.
u 09:47

Jednoj učiteljici bilo je dosta toga što su svi stalno bolesni, pa je odlučila napraviti eksperiment i pokazati učenicima od čega su svi stalno bolesni.

Iako su bakterije nevidljive, učiteljica Jaralee Annice Metcalf iz Idaha odlučila je pokazati djeci kako one zapravo izgledaju. Da bi im objasnila zašto moraju češće prati ruke, djeca su uzela nekoliko šnita kruha i vrećice za zamrzavanje hrane. Prva vrećica označena je s "svježe i ne dirano". Za iduću djeca su oprala ruke sapunom i vodom i dodirnuli šnitu kruha - svi. Onda su očistili ruke gelom za dezinfekciju i svi dodirnuli treću šnitu kruha. Četvrta je dodirnuta neopranim rukama, a s petom, posljednjom su obrisali laptope, prenosi metro.co.uk.

Foto: Jaralee Annice Metcalf

Jaralee je rekla da često čiste laptope mokrim maramicama, ali tek sad, nakon ovog eksperimenta. Vrećice su stajale tri tjedna, a rezultati su sljedeći: ne taknuta šnita kruha i ona dodirnuta nakon pranja ruku vodom i sapunom se jedva promijenila. Ona koju su dirali nakon gela za dezinfekciju imala je na jednoj strani razvijene bakterije. Šnita "prljavih ruku" je bila nešto gora, ali najgora, skoro skroz prekrivena crnilom od bakterija bila je ona obrisana o laptope.

Foto: Jaralee Annice Metcalf

Jaralee je rezultate eksperimenta objavila na Facebooku kako bi upozorila roditelje da tjeraju djecu da peru ruke pravilno - sapunom i vodom. "Stalno sam bolesna kao i učenici i umorna sam od toga. Perite ruke i jednako tako tjerajte djecu da ih peru! Gel za dezinfekciju nije zamjena za pranje ruku, nikako!"

Foto: Jaralee Annice Metcalf

Objava je postala viralna, skupila 17 000 like-ova i 63 000 puta je podijeljena. Ljudima se svidjela njezina ideja i način na koji je uvjerila djecu da im ruke uvijek moraju biti čiste.

Foto: Jaralee Annice Metcalf

Foto: Jaralee Annice Metcalf

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije