Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODNIK

U zagrljaju mora i planina

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta
Davorin Višnjić/PIXSELL
23.11.2020.
u 09:26

Zeleno srce Hrvatske

Smješteni u podnožju Velebita s izlazom na more, Lika i Gorski kotar osvojit će vas u svim svojim izdanjima – od jesenskog do onog ljetnog. Dio je to Hrvatske koji će svakoga očarati svojom autentičnom prirodom. Stoga ne čudi kako upravo područje Like i Gorskog kotara nazivamo zelenim srcem Hrvatske u kojem se smjestio i naš najstariji, ali i najveći nacionalni park, Plitvička jezera, uvršten i na UNESCO-ovu listu svjetske baštine još davne 1979. godine.

Lika i Gorski kotar idealne su oaze za sve one koji traže aktivan odmor, ali i dokaz kako proaktivnim odnosom prema očuvanju prostora, bioraznolikosti prirodnih i društvenih resursa razvijamo kvalitetan i tražen turistički proizvod. Zajednička nastojanja Ministarstva turizma i sporta s lokalnom zajednicom i ostalim dionicima u turizmu predstavljaju okosnicu budućeg turističkog iskoraka, jamac su kvalitetnog razvoja turističkih proizvoda, poboljšanja konkurentnosti regije i definiranju investicijskih prioriteta u Lici i Gorskom kotaru.

Osim prirodnih ljepota, ovaj dio Hrvatske obiluje i povijesno-kulturnim znamenitostima čije priče možete iskusiti kroz zanimljive muzejske postave i izložbe. Smještajni kapaciteti koji se nalaze u netaknutoj prirodi idealna su prilika za bijeg iz gužvi gradskih sredina. Potpuni doživljaj odmora uma i tijela svakako će upotpuniti raznovrsna i izvorna gastronomska ponuda. I baš kako je rekao Tesla, sve stvari imaju frekvenciju i vibraciju, a Lika i Gorski kotar zasigurno one zbog kojih ćete se uvijek poželjeti vratiti.

Uz pomoć publikacije „Idemo na izlet“ osjetite barem dio jedinstvenih vibracija koje vam šalju Lika i Gorski kotar, a dane pred nama iskoristite za odgovorno uživanje u zelenom srcu Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sani1
10:58 23.11.2020.

Ajme...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije