Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati i vanzemaljci

U Zagrebu vidjeli NLO? 'Jedne večeri, u starom Krivom putu, vidim na nebu čudna dva svjetla'

Sanjin Strukic/Pixsell
03.10.2019.
u 13:12

Priča oko koje se već desetljećima lome koplja svakako je saga o (ne)postojanju izvanzemaljaca, a Hrvati su na Redditu podijelili svoja iskustva

Ova tema nije zanimljiva samo astrobiolozima, stručnjacima na tom polju koji još uvijek nisu pronašli čvrste i neupitne dokaze o postojanju života na drugim planetima, već stotinama ljudi diljem svijeta. Hrvati su na popularnoj društvenoj mreži Reddit raspravljali o pojavama NLO-a. Dok jedni nisu vjerovali pričama koje su čuli, drugi su tvrdili kako su upravo oni bili oni koji su ga vidjeli u jednom od trenutaka svojih života. 

- Jedne večeri, u starom Krivom putu, ispred smo ispijali Velebitsko pivo kad ono vidim na nebu čudna dva svjetla. Prijatelj, inače FER-ovac, razuman, racionalan i realan lik me pita vidim li i ja ova dva svijetla (što je bila neka vrsta potvrde da nisam lud). Znači dva su svjetleća objekta letjela potpuno paralelno jedan uz drugi laganom putanjom prema dolje, nakon čega su se zaustavila na nekoj visini, zadržala par sekunda i onda naglo ubrzala prema gore i iščezla, sve paralelno - napisao je jedan muškarac koji smatra kako je NLO vidio u poznatom zagrebačkom kafiću.

Foto: Getty Images

- Drugi put u kanjonu rijeke navečer sam bio svjedok, ne znam točno kako bi to opisao, eksploziji plavog svjetla koja je obasjala cijeli kanjon, samo što nije bilo nikakvog zvuka i više je izgledalo kao implozija. Kao da se uvlači u sebe, trajalo mozda 2 sekunde, promjera možda nekih 500m, a bio sam udaljen par km od toga. Nije bilo visoko nego negdje nisko baš iznad kanjona. Srećom, ni ovaj put nisam bio sam. Bio sam s matematičarkom s PMF-a, na koju je to ostavilo jos veći dojam - ispričao je on i svoje drugo iskustvo.

Da nije jedini koji vjeruje, lako se moglo iščitati iz priča drugih komentatora koji su rado ispričali situacije navodnih viđenja svjetla ili letećih objekata za koje su odgovorni izvanzemljaci.

Foto: Getty Images

- Vidio dva puta čudna svjetla, jednom je zvijezda "padala", ali od mora prema Svemiru, tako da je objekt odletio. Lovio san lignje i gledao u prazno. Dobro su grizle pa san bio dosta budan, dobro iskustvo. Deset godina poslije, vodio sam jedan turistički objekt i jednu večer smo jedna Filipinka, Šveđanin i ja ostali spavati na ležaljkama. Ona je vidjela neko svjetlo koje se čudno miče pa je pokazala i nama. Gledadali smo kako to svjetlo čudno mijenja položaj i ide niz planinu. On je rekao kako je to vjerojatno noćni praglider i gledali smo još dvadeset minuta. U jednom trenutku je objekt samo odletio prema gore i nestao. Eto, anegdotalna iskustva koja ništa ne vrijede, a meni su sve - rekao je drugi muškarac koji je time potvrdio kako je i on pobornik vjerovanja u međuplanetarne posjete.

- Jednog ljetnog dana sam bio na Paškim rebrima i vidio sam kao neke tanjure zelene kako lete po nebu. Rekao sam to tati, ali on loše vidi pa je mislio da ga zezam - jedna je od kraćih i nedetaljnijih ispovijesti.

Iako zanimljive, ove priče nisu bile potkrijepljene dokazima ni znanstvenim objašnjenjima situacija u kojima su našli. Nisu svi korisnici Reddita ozbiljno shvatili temu o kojoj se raspravljalo pa su se tako izrugivali s ovim anegdotama.

- Meni je Djed Mraz rekao da međuplanetarna visokorazvijena vrsta ne postoji, vjerovao sam mu sve dok se nisam napio s Uskršnjim zekom - samo je jedan od komentara na koje su naišli.

Nasmijte se uz ovaj video:

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Marljivi mrav
17:02 03.10.2019.

"Šiša" došla u zagreb. Bjeli miševi če bit najmanji problem.

KO
Kora
16:32 03.10.2019.

Obožavam prepričavanja društvenih mreža.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije