Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo korisno

U zagrebačkoj Dubravi kradu gume s auta: Vulkanizer otkriva kako to spriječiti!

Shutterstock
11.10.2019.
u 11:33

Krađe dijelova automobila događaju se oduvijek, a postoji jednostavan način kako kotače zaštiti od krađe

U posljednje vrijeme se na parkiralištu Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu skidaju kotači s automobila, a bilo je i nekoliko slučajeva u kojima su kriminalci ukrali i ratkape, kao i nove automobile. Parkiralište je veliko, bez garaže, a upravo to kradljivcima omogućuje i lakši pristup auotomobilima. Iako postoje zaštitari, kradljivci ipak vješto dobiju ono što žele. Na internetu su se počeli objavljivati razni savjeti koji "100 posto djeluju" protiv krađe. Pitali smo vulkanizera kako najbolje zaštiti automobil od krađe, evo što nam je rekao. 

Foto: Shutterstock

Iako ne postoji neki univerzalni način kako spriječiti krađu i napraviti da vaš automobil ne postane laka meta kradljivcima, ipak ima jedna metoda kako osigurati kotače na automobilu. Savjet nam je dao vlasnik Vulkanizacije Koloper, Mario Koloper, koji nam je rekao kako se mogu kupiti posebni šarafi s kojima je puno teže skinuti kotače s automobila. 

Na Facebooku se pojavio savjet da se krađa može spriječiti načinom parkiranja, a to je da su gume okrenute u stranu, ali Mario je rekao kako nije čuo za ovu metodu i kako je ne bi preporučio jer neće spriječiti krađu kotača. Što se tiče ratkapa, ne postoji način kako ih se može zaštiti jer se vrlo lagano mogu skinuti s automobila.

"Neki automobili već imaju ove šarafe na kotačima, dok kod drugih postoji mogućnost kupovine ovih sigurnosnih šarafa. Napravljeni su tako da ih se ne može lagano odšarafiti običnom gedorom i zaštit će automobil od krađe kotača u 95 posto slučajeva. Na svaki kotač se stavi jedan šaraf, a mogu se kupiti kod svih bolje opremljenih vulkanizera ili u specijaliziranim trgovinama s automobilskom opremom. Cijena seta šarafa iznosi između 180 i 200 kuna, ovisno o proizvođaču", rekao nam je Mario Koloper. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode: 

Ključne riječi

Komentara 49

Avatar Mi sami
Mi sami
12:30 11.10.2019.

Ugrozene manjine?

TR
tratincica68
13:18 11.10.2019.

Ja sam ga uhvatio prosle godine.eno ga u dubravi jos ga lijece.

IG
Igi125
11:54 11.10.2019.

Ovo sto se sad dogada na parkingu bolnice Dubrava dogadalo se ispred firme u kojoj radim sve dok na parking nije postavljen video nadzor. Isto su se masovno krale ratkape a jednom kolegi su takoder podigli auto na cigle ali mu nisu uspjeli skinuti kotace jer ih je vjerojatno netko omeo. Poslje sam cuo pricu da jedan vlasnik automehanicarske radionice iz Kozari Boka placa klincima da za njega kradu dijelove sa automobila. Nisam pitao o kome se radi ali sam za vrijeme krada svoj automobil ostavljao na parkingu sa video nadzorom i uvjek sam ga nasao u stanju u kakvom sam ga ostavio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije