Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeli eksperimen

U supermarketu kupila karton jaja, a za par dana dobila je novog ljubimca - pačića Braddocka

Facebook/Adele Phillips
06.05.2021.
u 15:30

Pačiću je trebalo punih 48 sati da se izvuče iz ljuske, a kad se sutradan vratila s posla, Philips je vidjela da ima novog, žutog stanara

Nakon što je na Facebooku naišla na post o tome, Velšanka Adele Phillips odlučila je sama doma napraviti eksperiment i provjeriti može li se iz pačjih jaja kupljenih trgovini stvarno izleći ptičica - a prije par dana se uvjerila da može!

Sa svojim je eksperimentom, ispričala je, počela početkom travnja, kad je iz online supermarketa naručila karton s 12 pačjih jaja.

Pačića koji se iz jednog od njih izlegao 29. travnja nazvala je 'Braddock Morris' - prema Braddock White vrsti 'mliječno' bijelih jaja iz slobodnog uzgoja i Morrisons trgovini. 

U Gorskom kotaru zabilježeno oko 40 slučajeva mišje groznice

1/3

Prvo je, priča Philips, provjerila je li koje od kupovnih jaja oplođeno, a na internetu je pročitala da, ako prema jajetu uperite jarku svjetlost, možete golim okom ispod ljuske vidjeti plavkaste žilice, znak da je zametak tu...

- Samo je jedno jaje imalo žilice, ovo iz kojeg se Braddock Morris izlegao - rekla je Philips koja je za oplođeno jaje nabavila i inkubator, pa ga je smjestila unutra i tri, četiri puta dnevno okretala. 

Vrlo je brzo, priča, počeo kljunom na ljusci jaja probijati malene rupice, a ona je uzbuđeno na društvenim mrežama tražila kako mu maksimalno može pomoći da se sigurno izlegne. 

♥️ my heart could burst he’s so perfect ♥️

Objavljuje Adele Phillips u Srijeda, 5. svibnja 2021.

Budući da je preporuka da se pticu pusti da sama odradi sav posao pačiću je trebalo punih 48 sati da se izvuče iz ljuske, a kad se sutradan vratila s posla, Philips je vidjela da ima novog, žutog stanara. 

- Dobrodošao na svijet patak Braddock Morris iz Braddock jaja i Morrisonsa, 30 dana tjeskobe se isplatilo - objavila je na Facebooku, još uvijek u čudu što se 'kupovni' patak zaista izlegao. 

Premda je, kaže, na početku mislila da će ako eksperiment uspije pačića pokloniti, nakon uloženog truda i živica nije ga samo odlučila zadržati, već mu je dovela i društvo - patku Beryl koju je kupila u zoo shopu da Braddock ne bude usamljen - a trenutno za pačji par u svom vrtu radi i maleni ribnjak, da ptice mogu uživati u svom prirodnom okolišu. 

Foto: Facebook/Adele Phillips

- Za sad su oboje u 'sanduku' s toplinskom lampom koja ih grije - kaže Philips i priča da se, kad god ugleda njeno lice, mali Braddock jako uzbudi i počne glasno cvrkutati.

- Jako se voli maziti pa mi stane u kosu ispod uha i zatvori okice dok se prislanja uz mene - ispričala je..

A za sve koji možda pomisle napraviti ovakav eksperiment, Independent piše da većina jaja koja se prodaju u trgovinama nije oplođena, a do oplodnje dođe rijetko - obično kad mužjak sam odluči 'uletjeti' među koke uzgajane za nesenje jaja.

Superbaka (71) provodi 20 sati tjedno u teretani i diže 115 kilograma!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije