Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
make up

U šminkanju zrele kože svakako vrijedi pravilo ‘manje je više’

šminka
Foto: Thinkstock
16.04.2015.
u 22:00

Na dobro hidratiziranu kožu nanosimo tekući puder što lakše teksture i što hidratantnijii, u jako tankom sloju (preporučujem i BB kremu).

Kako šminkati zrelu kožu? Treba li izbjegavati sjajni make up?

(Marija, Zadar)

Make up za zrelu kožu trebao bi biti što jednostavniji i decentniji, više u svrhu korekcija.

Na dobro hidratiziranu kožu nanosimo tekući puder što lakše teksture i što hidratantnijii, u jako tankom sloju (preporučujem i BB kremu).

S obzirom na današnju tehnologiju, većina pudera za zrelu kožu kod učestalog korištenja imaju i lifting efekt, pa ako ste u mogućnosti, odaberite takav puder. Na podočnjake prema potrebi isto nanosimo korektore lagane teksture, ili highlighter ako je dovoljan za to, pa sve zajedno fiksiramo transparentnim puderom. Kod šminkanja očiju osobito treba paziti jer se najviše grešaka događa zbog korištenja neodgovarajućih proizvoda.

Sitne borice oko očiju ne podnose sedefaste i šljokičaste teksture koje naglašavaju svaku boru te će je dodatno povećati i vizualno produbiti. Umjesto sjajnih, prebacimo se na mat sjenila. Rumenilo stavljamo ispod jagodične kosti kako bi ih dodatno naglasili i vizualno podigli. Prije nanošenja ruža, usne ocrtajte odgovarajućom olovkom da se ruž ne “razlije”.

>>Djeca i make-up: kontroverzna tema vrijedna rasprave

>>'Nema mi gore stvari nego kad na cesti vidim curu koja jedva hoda u štiklama'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije