Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'GDJE SI TO SJEO?!'

U već skupoj Veneciji sada biste mogli dobiti i kaznu od 500 eura

Venecija
Foto: Matteo Chinellato/IPA/PIXSELL
22.09.2018.
u 19:18

ljudima je već zabranjeno sjediti na popularnim turističkim mjestima poputa Trga svetog Marka ili mosta Rialto.

Rijetke su osobe koje ne vole putovati u druge zemlje i gradove, a jedna od najomiljenijih turističkih želja je talijanska Venecija

Turisti se često žale na njenu skupoću, a sada bi mogla postati još i skuplja jer je gradonačelnik Luigi Brugnaro predložio kaznu od 500 eura za svakog tko će samo sjediti u centru grada na "neodređenom" mjestu. 

I ovakav prijedlog nije presedan za Veneciju. Naime, ljudima je već zabranjeno sjediti na popularnim turističkim mjestima poputa Trga svetog Marka ili mosta Rialto

Glasnogovornik gradonačelnika za CNN je rekao kako je prijedlog krenuo u čitanje, a nakon toga će Gradsko vijeće odlučiti hoće li se prihvatiti novi zakon. 

Inače, ovaj gradonačelnikov prijedlog dio je kampanje #EnjoyRespectVenezia kojom se želi smanjiti  gužvu koju izazivaju turisti.

Ostala ograničenja

Turisti moraju poštivati još neka pravila za vrijeme posjeta tom predivnom talijanskom gradu. 

Moraju hodati po desnoj strani, zabranjeno je zadržavati se na mostovima i ne smiju voziti bicikle. Postoje i neke manje iznenađujuće zabrane poput crtanja grafita i postavljanja lokota na spomenike. 

Jedan od gradova koji ima sličnu, pomalo bizarnu zabranu, je Firenca koja je zabranila jesti na ulicama, a kazni je puno skuplja od ukusnog sendviča - čak do 500 eura. 

Opatija: Turisti na plažama i šetnicama

Venecija
1/18

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
20:13 22.09.2018.

Turiste mužu svugdje na svijetu.evo ja trenutno preko vikenda otišao do Praga,kada mjenjaš novac u Pragu moraš mnogo paziti jer oficijelne mjenjačnice mogu čak do 28% od sume da kasiraju!!!! Gospe ti drage meni uzeli na 100€ gotovo 400 krona.....znači prije nego potpišeš potvrdu pogledaj sumu koju ti isplaćuju jer je poslije kasno( meni je šupak tako složio ceduljicu da sumu za isplatu nisam vidio.nemaš nikakva prava- možeš zvati i policiju ili boga 😤...e nabijem ih na onu stvar ...

AL
alf
00:49 23.09.2018.

Sto je krivo s tim? Red mora biti, popularna mjesta kao stari grad u Dubrovniku, Sv Marko i Realto most u Veneciji su uvjek natrpani prolaznicima. Sva prometna mjesta moraju biti prolazna, ima puno restorana i kafica za sjedenje, za one koji se umore. Ako si nemozes priustiti novac za osnovne stvari na putovanju, nisi onda sposoban financijski niti putovati. Svatko trazi gosta koji ce ostaviti novce a ne one koji ce samo smetati drugima.

JE
jedna
20:41 22.09.2018.

prelijepa venecija posebno trg sv .Marca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije