Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda

U Osijeku održan 11. Fashion Incubator: First Step into Fashion

Fashion Incubator (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/33
16.10.2011.
u 12:25

Svoje modne kreacije predstavili su Ivka Marin, Sonja Lamut, Domagoj Štimac, te modni dvojac Ivica Nola i Rijana Hadžić. Pobjedu je odnijela Jelena Aleksić.

Jedanaesti Fashion Incubator održan je jučer u osječkom trgovačkom centru Portanova. Prikazane su kolekcije pet finalista čiji su dizajeri ušli u uži krug ovog modnog događaja, dok su dvije bile od gostujućih afirmiranih dizajnera.

Svoje modne kreacije predstavili su Ivka Marin, Sonja Lamut, Jelena Aleksić, Domagoj Štimac, te modni dvojac Ivica Nola i Rijana Hadžić. Od afirmiranih dizajnera svoju su reviju predstavili Ivan Alduk i Lucija Pihler Yuniku koji su svoju modnu karijeru izgradili upravo zahvaljujući Fashion Incubatoru.

Ovaj projekt namijenjen je neafirmiranim hrvatskim dizajnerima, a ove godine je održan pod radnim nazivom "First Step into Fashion" s kojim organizatori žele ukazati da je ovo jedina modna revija koja mladim kreatorima omogućuje da nastupaju potpuno besplatno pokrivajući im troškove manekenki, vizažista, produkcije i noćenja.

Dizajner koji ponese titulu najbolje kolekcije dobit će i novčanu nagradu od 10.000. kuna te nastup na Cro-A-Porteru što je prvi korak u započinjanju karijere u svijetu mode. Ove godine tutulu je osvojila mlada dizajnerica Jelena Aleksić.  Na ovaj način proslavili su se i jedni od najpoznatiji hrvatskih kreatora kao što su Juraj Zigman, Yuniku, Ana Maria Ricov, Ivan Alduk i drugi.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
mojavisost
23:05 18.10.2011.

novinar se potrgao da napiše fenomenalan članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije