Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDI DIVA

U Novoj godini zablistaj poput holivudske zvijezde: Kako uz male trikove do idealne frizure za najluđu noć

Njega kose
13.12.2018.
u 09:27

Bez obzira imate li dugu ili kratku kosu, donosimo vam nekoliko zanimljivih i jednostavnih glamuroznih frizura s kojima u novogodišnjoj noći zasigurno nećete pogriješiti , a možete ih uz samo malo vremena i truda, same napraviti

Iako ste najvjerojatnije još u strci oko biranja božićnih darova, pripreme blagdanske trpeze, čeka vas još i generalno čišćenje svakog kutka vašeg doma jer vam se obitelj okuplja na božićnom ručku,  a teta baš sve primjećuje i rado to naglas sarkastično komentira, još vas čeka i najluđa noć u godini. Silvestrovo zasigurno čekate s nestrpljenjem jer ćete konačno imati priliku i zabaviti se.  Ako ste ziherašica, haljina je već pomno odabrana, još se dvoumite s kojom ćete je elegantnom torbicom i cipelama uskladiti, a jedino što vas još brine je frizura kojom ćete upotpuniti savršeni novogodišnji stajling. Frizerski saloni u ovo su doba uvijek prebukirani,  pa vam donosimo mali modni vodič kroz glamurozne svečane frizure za svaki tip kose, koje možete napravite same,a pritom ćete za samo nekoliko minuta izgledati kao holivudska zvijezda.

DUGA KOSA

Ako ste za novogodišnji tulum odabrale vječni klasik poput male crne haljine, stilisti uz nju preporučuju smokey eyes šminku koja će vam dodatno dati dozu mističnosti i naglasiti vaše oči. Ako imate dugu i neukrotivu kosu, uz takav outfit najbolje će vam pristajati party ponytail za koji će vam trebati nekoliko minuta vremena i truda, a izgledat ćete kao da ste upravo izašle iz najprestižnijeg frizeraja. Dakle, sve što vam je potrebno je višenamjenski stilizator za kosu. Stilizator sa sedam izmjenjivih nastavaka, koji ravna i uvija kosu, ima i tri štapa za kovrče te radi spiralne uvojke, pa je idealan saveznik za ovu frizuru. Sve što trebate je izdvojiti pramen po pramen, koje ćete uviti stilizatorom i zatim ćete izdvojiti prednji dio kose i napraviti razdjeljak. Uvojke ćete složiti u konjski repić na sredini glave, a prednji dio kose ćete špangama s jedne i druge strane prikačiti uz rep, čime će vaša svečana frizura dobiti na ležernosti.  Ako  vam je mala crna haljina ove godine dosadila, a vi ste ljubiteljica vatrene crvene pa ste za novogodišnji tulum odabrale elegantnu crvenu šljokičastu haljinu koja otkriva vaše noge, stilisti i frizeri preporučuju  „smireniju“ frizuru koja odiše elegancijom. Haljina živih boja zahtijeva zaglađenu frizuru. Najbolji rezultat ćete postići elegantnim konjskim repom, a izgledat ćete sofisticirano, ali istovremeno i seksi. Elegantan zaglađen konjski rep najbolje ćete postići električnom četkom za ravnanje kose, koja vam neće uništiti vrhove, a kosa će vam izgledati zdravo i sjajno.  Odaberite četku za ravnanje kose s LED prikazom temperature, koja može varirati od 120 do 180 stupnjeva Celzijusovih.  No svaki tip kose, bez obzira na kvalitetu i dužinu, zahtjeva i kvalitetno sušilo, jer sjećate se što su još govorile naše  mame i bake: „Ne suši kosu fenom, ispucat će ti vrhovi!“ pa smo satima sjedile pokraj radijatora da nam se kosa „prirodno“ osuši. No današnja sušila za kosu imaju ionsku tehnologiju koja jamči podatnu kosu svilenkastog sjaja, stupnjeve topline možete regulirati kao i puhanje. Ako vam je konjsku rep već dosadio, holivudski stilisti preporučuju ležernu pletenicu „s pomakom“ , kroz koju možete provući šljokičaste trake da izgleda glamuroznije. Ako za sve to nemate vremena, uvijek vam ostaju romantične kovrče, koje će biti idealne uz višenamjenski stilizator.

KOSA DO RAMENA

Foto: Shutterstock

Ako vam kosa još nije dovoljno narasla da bi mogli napraviti rep ili bilo kakvu verziju pletenica, frizeri predlažu da je izravnate električnom četkom za ravnanje kako bi dobili na dramatičnosti vašeg svečanog izgleda, a da vam se frizura razlikuje od one kakvu nosite svakodnevno, poigrajte se s razdjeljkom koji može biti razigran pa prednji dio kose uvijte rotirajućom četkom na vrući zrak, koja ima dva izmjenjiva nastavka, te dva stupnja topline i puhanja s vrtnjom udesno i ulijevo.  Ako vam je kosa ipak dovoljno duga  da se možete poigrati, savjetujemo vam da napraviti riblju kost , ali ne klasičnu po sredini glave nego je napravite od pola glave do uha, a ostatak izravnajte električnom četkom za ravnanje kose.

KRATKA KOSA

Foto: Shutterstock

Kratka kosa  je najjednostavnija za održavanje i zbog toga vam zavide mnoge frendice jer ste uvijek prva gotova s uređivanjem kose, no kako urediti kratku kosu da izgleda glamurozno. Najjednostavniji način je da kosu obogatite zanimljivim detaljem kao što je šljokičasta ukosnica, koja će u novogodišnjoj noći izgledati efektno i frizuri će dati potrebnu dozu glamura. Kratka kosa može itekako biti seksi, ako ste spremni na eksperimentiranje. Novogodišnji tulum je idealna prilika za to, pa ako ste željne nečeg novog  odvažite se na asimetrične rezove, zaigranu razbarušenost ili pastelnu boju kose, koja neće biti preupadljiva, ali će vam zasigurno jamčiti da gdje god da se pojavite, ne prođete neopaženo.

No za koju god se varijantu na kraju odlučite, svojom glamuroznom  frizurom očarajte sve oko sebe na novogodišnjem dočeku.  Za male trikove uz koje će vaša frizura izgledati kao iz holivudskog salona doznajte više ovdje.

Sadržaj omogućio Lidl

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije