Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravo vrijeme

U listopadu nema gužvi, 
a cijene smještaja osjetno su niže

Korčula (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
15.09.2012.
u 19:30

Početak jeseni nudi obilje događaja, sajmova i gastronomskih izazova. Dani su još dovoljno topli da vikende provedete na kraćim izletima ili putovanjima koja ste u vrelim ljetnim mjesecima i za gužvi izbjegavali

Dolazak jeseni nipošto ne bi trebao biti razlog da se zatvorite u kuću. Iako nešto kraći, dani su još dovoljno topli da vikende provedete na kraćim izletima ili putovanjima koja ste u vrelim ljetnim mjesecima i za gužvi izbjegavali.

Osim toga, kraj ljeta vrijeme je kada se održava niz manifestacija vrijednih pažnje.

Milijuni litara piva

Ljubitelji piva u svoje su kalendare odavno upisali listopad kao vrijeme kada se putuje u Njemačku. Praznik prejedanja i ispijanja piva poznat je diljem svijeta, a na njemu se svake godine popije oko 8 milijuna litara piva, 80.000 litara vina, 37.000 litara pjenušca te pojede gotovo pola milijuna pilića, 100 volova i 300 tisuća pari kobasica.

Dvodnevni aranžman iz Zagreba stoji 850 kuna, a jednodnevni oko 350.

– Interesa za ovakve aranžmane ima svake godine, a cijene su povoljne. Produljeno ljeto dosta često traže putnici koji biraju sedmodnevne aranžmane u resortima u Turskoj i Egiptu, a koji uključuju letove iz Ljubljane – objašnjavaju nam u Bravo putovanjima.

Praznik, 8. listopada, Dan neovisnosti koji pada u ponedjeljak ponukao je turističke agente da ponude trodnevne aranžmane pa se tako, doznajemo, dobro prodaju putovanja u Toskanu, Prag te šestodnevno putovanje u Tursku autobusom preko Bugarske.

Praznik za oči u Genovi

Za sve koji vole more i plovidbu Genova, rodni grad Kristofora Kolumba, destinacija je koju valja posjetiti jer se drugi vikend u listopadu ondje održava najveći sajam nautike u regiji Genova Boat Show, kojem zaista nema premca. Listopad očekuju i zaljubljenici u jedrenje kako bi se pojavili, nastupili ili samo promatrali ponajbolje jedriličare na Jadranu okupljene na tršćanskoj Barcolani i njenu ovogodišnjem 44. izdanju, koje okuplja nekoliko stotina posada u trci za naslov najboljeg i najbržeg. Smještaj u Trstu rasprodan je mjesecima unaprijed, no mjesta se nađe u okolnim mjestima za 40-ak eura po osobi. Povratna autobusna karta do Zagreba stoji oko 300 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije